Sofia Ståhl om singellivet: "Viktig lärdom"

Hälsoprofilen Sofia Ståhl, 36, öppnar upp om livet som singel. Läs mer här! 

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

Sofia Ståhl blev känd för svenska folket som hälsoprofil genom sin blogg och Instagram, då gick hon under namnet "PT-Fia". Hon blev sedan programledare för SVT-programmet "Lyckomaten" – ett program som även Tareq Taylor programledde. 

Hon driver än idag både blogg och ett stort Instagram-konto med 55 000 följare. Hon har även skrivit flera böcker med hälsotema och ligger även bakom föreläsningen "Lämna disken, hångla istället" tillsammans med nämnda Tareq. 

Tareq Taylor.

Sofia Ståhl och Tareq Taylor köpte hus i Nacka  

I början av 2022 kom beskedet att Sofia Ståhl och Tareq Taylor inte bara är kollegor, utan även ett kärlekspar. 

Tareq, som vid tillfället var bosatt i Malmö, sålde sin lägenhet i den skånska staden 2023. I samband med det köpte han och Sofia ett hus beläget i Nacka i Stockholm

"Vi önskade oss grusväg, havet, naturtomt, hus med själ och en plats som kan utvecklas med oss. Den kom till oss i våras och nu har vi bott här i två veckor. Vi har hittat hem!", skrev Ståhl på Instagram då. 

Sedan relationen avslöjades har de synts en hel del ihop, både på offentliga arrangemang och i sina olika sociala medie-flöden. Även på Sofia Ståhls blogg dyker sambon Tareq Taylor upp ibland, men hon skriver även en del om sitt förflutna. 

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

Hon har bland annat tidigare tagit upp en otrohet hon drabbats av, och nyligen skrev hon även om sitt liv som singel. 

Skilde sig från ex-maken 

Sofia Ståhl skilde sig från sin tidigare make för omkring fem år sedan. Hon och ex-maken har en dotter ihop och efter skilsmässan levde hon som singel i ett par år innan hon fann kärleken på nytt. 

Orden om livet som singel 

bloggen skriver hon att hon verkligen uppskattade sitt singelliv. 

"De här åren var som växtnäring för mig, själsligt och personligt. Är så oerhört tacksam över att jag fick dem mellan min tio år långa relation och innan min nuvarande. Att jag fick tid att läka, andas, pilla mig i naveln, sova ut, bestämma vad jag ville ha i mitt hem och känna den totala friheten som det innebär.", skriver hon i blogginlägget. 

Hon förklarar även att det var en viktig lärdom för henne att ta reda på att hon klarade av så mycket praktiskt på egen hand: 

"Det blev en viktig lärdom om att jag är kapabel och kompetent till att både försörja mig själv, ta hand om mig och mitt barn på egen hand och jag har oerhört roligt även utan en man i mitt liv." 

Men idag lever hon tillsammans med Tareq Taylor, och de verkar riktigt lyckliga tillsammans! Så härligt med kärlek!