Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2012-06-04 21:23

  Feber vid 4-5 veckors gravid

  Jag testade mig precis och är gravid. Jag är inte ens en vecka efter beräknad mens. Jag hade mindre blödningar/spottings så som jag brukar har innan mens precis innan jag förväntade mig att min mens skulle dyka upp.

  Problemet är att, samtidigt som spottingarna började, fick jag influensa. Jag har haft ont i halsen, ont överallt i kroppen, magen har varit i olag och först och främst har jag haft feber. Febern har varit ganska låg (oftast 38,2 till 38,5, aldrig över 38,7) och jag har ofta haft en 5-6 timmar varje dag utan feber (under 37,8).

  Tempen tar jag vaginalt, ej oralt. Jag har bara tagit två tabletter på dessa 6 dagar av sjukdom, Pamol som har paracetamol som verksamt ämne.

  Kan febern ha skadat fostret och/eller öka risken för missfall, och i så fall finns det någon gång jag kan sluta oroa mig för feberrelaterat missfall? Hur hög får feber inte vara för att skada fostret?

  Svar

  • Paracetamol i normala doser skadar inte barnet. Det är dessutom bättre att få ner febern oavsett graviditet eller inte. Det är omöjligt att säga om influensan kommer att leda till ett missfall. Det är ovanligt att det gör det och om du får missfall går det inte att bevisa att det berodde just på influensan. Försök att glädja dig åt att du är gravid och behandla febern som vanligt. Du kan inget göra så tidigt för att påverka om graviditeten fortsätter eller inte. Det finns ingen gräns för hur hög febern får vara.

  Taggar: missfall, gravid vecka 5, feber

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm