Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2012-06-29 07:15

  Gravid - bränner/svider i magen

  Hej! Skriver för att det ganska ofta som brännsvider i magen. Området det gäller är oftast handstort, på min vänstra sida ovanför naveln. Det är obehagligt och jag undrar om något är fel... Undrar också varför området runt naveln är stenhårt och huden är lilavit....Frågorna känns dumma, men jag oroar mig fast jag inte vill fråga min barnmorska. Jag borde ju veta svaren, men jag har sökt på nätet utan att hitta svar. Är nu ivecka 26 och väntar tvillingar.

  Svar

  • Orsaken till brännande känsla på magen, oftast runt navlen, vet man inte. Du skriver att det svider i magen och då blir min fundering om det kan vara magkatarr du fått. Som du förstår är din fråga inte lätt att svara på och du bör förstås fråga din barnmorska så att du lättare kan förklara och visa området. Det är verkligen inte så att alla svar är så enkla och lätta att hitta på internet. Och frågorna är inte alls dumma. Att området är lilavitt och spänt beror på hudens uttänjning under graviditeten.

  Taggar: gravid vecka 26, tvillingar, gravid med tvillingar

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm