Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2012-03-14 20:34

  Gravid och lider av PTSD

  Jag är en 20 årig kvinna som har fått diagnosen PTSD, jag är bokstavligt talat LIVRÄDD för gynekologer och barnmorskor p.g.a dom har behandlat mig så fruktansvärt illa och gjort mig fruktansvärt illa.

  Sist jag och min make besökte en barnmorska berättade vi att jag lider av PTSD men barnmorskan ignorerade oss och var sur och fruktansvärt otrevlig. Hon ville göra en vaginal undersökning och jag vägrade för jag är för rädd.... Men då började hon att tjata om hur dålig mamma jag är o.s.v... Jag blev så stressad och rädd att jag svimmade i rummet. Som tur fångade min make mig innan jag slog i golvet.

  När jag kvicknade till så frågade hon när jag hade tänkt ta av mig byxorna för hon har inte hela dagen på sig. Min make blev rasande och drog ut mig från vårdcentralen. Det är 4:de gången som en barnmorska totalt ignorerar att jag lider av PTSD, har besökt 2 olika vårdcentraler och alla har varit lika otrevliga.

  Jag är gravid i vecka 21 och jag vet inte vad jag ska göra. Jag är så rädd för gynekologer och barnmorskor att jag svimmar. Hur ska jag göra för att kunna hantera en förlossning om jag bara blir ignorerad och bemött som om jag bara är självisk? ( vårdcentralerna är dom 2 som jag kommer att bli tvungen att föda på med dessa barnmorskor i...Är så livrädd att jag har fått självmordskänslor. ) Mycket tacksam för svar.

  Svar

  • Post traumatiskt stressymtom måste tas på allvar och du bör få bli remitterad till specialistmödravård på sjukhuset, för att ni tillsammans ska lägga upp en plan inför din väntande förlossning. Att bli bemött med respekt för den man är skapar bättre förutsättningar och är grunden för tillit. Be att få bli remitterad till specialist. Gärna en gynekolog med psykosocial inriktning som har en bredare kunskap.

  Taggar: förlossning, gynekolog, specialistmödravård

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm