Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2012-02-24 10:31

  Knipkulor under graviditeten

  Min kära sambo är gravid i vecka 20. Vi har haft en liten diskussion om knipövningar och började då prata om knipkulor. Nu undrar vi om det i den stora djungeln av knipkulor finns någon speciell sort/material som är rekommenderat just för gravida? Eller är det kanske så att man inte ska börja med knipkulor för att det kan vara farligt för barnet? Tacksam för all hjälp vi kan få, då vår barnmorska ännu inte tagit upp ämnet med oss. Mvh Johan

  Svar

  • Det är bra att börja träna bäckenbotten redan under graviditeten. Gå gärna igenom råd och regim om bäckenbottenträning med er barnmorska på mödravårdscentralen. Det inte farligt för barnet att använda knipkulor i samband med graviditet men den bästa träningen får man genom knipövningar. Gå gärna in på BB Stockholms hemsida där kan du se ett träningsprogram för bäckenbotten.

  Taggar: barnmorska, bäckenbotten, knipkulor

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm