Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2012-03-19 13:56

  När ha samlag efter förlossning

  Hej! Vi fick en son för drygt 3 veckor sedan. Förlossningen var problemfri, fick sy ett par stygn för ett skrapsår bara. Jag har mått jättebra sedan dess och känner mig hel och läkt.

  Blödningararna slutade efter lite mer än en vecka och nu har jag lite flygningar kvar men inget blod. Stygnen har lossnat så det finns ingen tråd kvar.

  Nu är min fråga, när kan jag och min sambo ha sex igen? Är det upp till mig el finns det någon infektionsrisk att ta hänsyn till el något annat? Det känns kanske lite tidigt men jag känner mig bra och ser själv inget hinder. Jag ska inte på efterkontroll förrän i mitten av april. Tack på förhand!

  Svar

  • Precis som du skriver så är det upp till dig när du vill ha samlag igen efter förlossningen. Infektionsrisken är inte större eftersom det mesta verkar läkt.

  Taggar: sex, samlag efter förlossningen, sex efter förlossningen, samlag

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm