Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2010-12-01 14:53

  Sårig i underlivet efter graviditet

  Finns det någon bra salva/cremé eller gel man kan använda till underlivet efter enförlossning? Om man har ont och känner sig sårig och öm t.ex. Mvh Madde.

  Svar

  • Om det smärtar kan en bedövningssalva som finns att köpa receptfritt på apoteket användas. Det kan vara idé att kontrollera vad smärtan kommer ifrån. En del smärta kan vara utlöst av en dålig blodgenomströmning i bäckenbotten och detta fall är knipövningar en bättre medicin.

   Sår bör ha möjlighet att läka och då är luftning en bra metod, med andra ord inte bedövningssalva på hela tiden. Om smärtan kommer från inifrån slidankan en östrogensalva hjälpa. Man kan känna sig torr och sårig i underlivet pga all tvättning och då kan det hjälpa med att smörja med olivolja någon gång per dag.

  Taggar: medicin, knipövningar, smärta, bedövningssalva, efter förlossning, förlossning, underlivet

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm