Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2012-05-09 14:11

  Tryck nedåt redan i v. 18

  Hej! Jag känner ett tryck nedåt redan nu i v. 18. Det här är min 2:a graviditet och jag är över 40 år, så jag antar att muskulaturen kan vara lite uttänjd/slapp. Jag gör dock knipövningar regelbundet. Kan det vara något som är fel? Kan livmodern/moderkakan trycka nedåt? Mvh andypandy

  Svar

  • Det är vanligt med tryck nedåt och du anger orsaken själv. Det har inget med din ålder att göra, däremot att du redan tidigare varit gravid. Känslan av tryck nedåt ökar och kommer tidigare för varje graviditet. Det är ligamenten som livmodern ” hänger uppe i” som tänjs ut och känslan tilltar som sagt.

  Taggar: knipövningar, gravid vecka 18

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm