Fråga barnmorskan online

Fråga barnmorskan presenteras i samarbete med BB Stockholm och Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm. Vi vill att vårdkedjan, inte bara dygnet runt förlossningen, ska vara formad runt den gravida kvinnan och hennes behov. Vi arbetar utifrån synsättet att det är viktigt för kvinnan att vara delaktig, ha kontinuitet och få fatta beslut runt sin graviditet och sitt födande.

Madeleine Kilsbeck verksamhetschef svarar på frågor om graviditet och förlossning.

Vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Hur snabbt får jag svar?

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar. Vi kommer inte publicera efternamn eller emailadress.


 • Publicerad 2012-04-13 01:04

  Varför mår jag så psykiskt dåligt under graviditeten?

  Hej. När jag väntade min dotter så kräktes jag upp till 5 gånger om dagen till jag var i 6-7:e månaden. Jag fick ligga på sjukhus varannan vecka för att få dropp, jag fick inte behålla nånting! Nu när hon var 2½ år så blev jag gravid igen men jag började må så psykiskt dåligt att jag inte kunde fungera.

  Jag fick deprissioner, ångest, kände liksom ingen livsgnista alls, kunde knappt ta hand om mig själv, ville inte ens vara i mitt eget hem för då började jag gråta och kräkas.

  Samma sak hände när jag väntade min dotter att jag inte kunde vara i mitt eget hem för då började jag kräkas och gråta.

  Detta dåliga måendet ledde till en akut abort fick tiden efter 5 dagar. Varför blir det så här? Finns det någonting man kan göra för att inte må så här? Mycket tacksam för svar!

  Varför mår jag så fruktansvärt psykiskt dåligt under graviditeten? Jag vill verkligen ha mer barn.

  Mvh Nathalie

  Svar

  • Din fråga är mycket komplicerad och kräver betydligt mer än ett svar som jag kan ge dig. Något händer i din kropp så fort du blir gravid. Frågan är om ditt liv är problemfritt däremellan. Du kanske behöver få en samtalskontakt som kan hjälpa dig att titta på din situation från ett annat perspektiv.

   Vi vet att graviditetshormonerna och allt som de kan ställa till i balansen kan påverka psyket. Du har troligen hört talas om amningsdepressioner t ex. Vissa kvinnor drabbas och det går nästan aldrig att uttala sig i förtid att det kommer att ske. Många gånger kan det vara något latent, ärftligt som bryter igenom.

   Det finns gynekologer som även är psykosomatiskt utbildade och jag tycker att du ska försöka komma till en sådan för konsultation inför en ny planerad graviditet.

  Taggar: gynekolog, hormoner, psykisk hälsa

Fråga Barnmorskan


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm