Fråga BVC

Marina Melander och Anna Jörnvik är två barnsjuksköterskor med lång erfarenhet av neonatalvård/barn intensivvård. Arbetar nu sedan 9 respektive 10 år tillbaka på BVC (barnavårdscentral).

Sedan tre år tillbaka driver de även kunskapsbutiken Babykoncept.se, som även har en fysisk butik i Göteborg. Babykoncept erbjuder också kurser i spädbarnsmassage.

Marina Melander och Anna Jörnvik svarar på frågor om vård av barn den första tiden, barns utveckling, amning, amningsbesvär och sömnrutiner.


 • Publicerad 2010-04-12 14:32

  Ögoninflammation på en månad gammal bebis

  Hej Min minsta dotter som är 1 månad som jag tror fått ögoninflammation, mina andra barn har aldrig haft detta så vet inte hur jag ska behandla det..? Vad ska jag torka med m.m.? Har för mig att jag hört att man ska torka på nåt speciellt sätt oxå. Tacksam för svar...=) Mvh: Mia

  Svar

  • Det är väldigt sällan ögoninflammation på så här små barn, oftast är det trånga tårkanaler som kommer att växa bort av sig självt. För att underlätta kan du tvätta med koksaltlösning eller vanligt vatten utifrån ögat och in mot ögonvrån. Hälsningar Anna & Marina

  Taggar: koksaltlösning, ögoninflamation, trånga tårkanaler


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm