Fråga BVC

Marina Melander och Anna Jörnvik är två barnsjuksköterskor med lång erfarenhet av neonatalvård/barn intensivvård. Arbetar nu sedan 9 respektive 10 år tillbaka på BVC (barnavårdscentral).

Sedan tre år tillbaka driver de även kunskapsbutiken Babykoncept.se, som även har en fysisk butik i Göteborg. Babykoncept erbjuder också kurser i spädbarnsmassage.

Marina Melander och Anna Jörnvik svarar på frågor om vård av barn den första tiden, barns utveckling, amning, amningsbesvär och sömnrutiner.


 • Publicerad 2011-12-08 22:23

  Hjälp

  Jag har en dotter på 1 månad och undrar varför hon alltid börja skrika när hon ska fisa. Först trodde vi att det va kolik men det va det inte. Vi har både prövat miniform och sempers magdroppar. Börjar bli så orolig vad det kan va? Nåt är det med magen men vad.... Skulle uppskattas med hjälp/råd

  Svar

  • Hej! Det är helt normalt att ett spädbarn har magknip dom 3-4 första månaderna, men det kan variera från barn till barn hur mycket besvär man har. Man lär sig ofta att tyda barnets signaler när dom har ont i magen, man kan se hur barnet grimaserar illa och hur dom sträcker och böjer benen när dom får magknip. Många barn precis som din dotter får skrik perioder och så kan det lätta lite i magen när dom fått rapa och fisa. Man får försöka att underlätta för sitt barn så gott det går, många barn vill bli burna med ett litet lätt tryck på magen när dom har ont. Man kan prova att bära dom i en bärsjal eller bärsele. Man kan massera magen , prova minifomdroppar eller sempers magdroppar. Ni kan även få råd av er BVC-sköterska. Lycka till! Marina 

  Taggar: nyfödd, Magknip


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm