Fråga BVC

Marina Melander och Anna Jörnvik är två barnsjuksköterskor med lång erfarenhet av neonatalvård/barn intensivvård. Arbetar nu sedan 9 respektive 10 år tillbaka på BVC (barnavårdscentral).

Sedan tre år tillbaka driver de även kunskapsbutiken Babykoncept.se, som även har en fysisk butik i Göteborg. Babykoncept erbjuder också kurser i spädbarnsmassage.

Marina Melander och Anna Jörnvik svarar på frågor om vård av barn den första tiden, barns utveckling, amning, amningsbesvär och sömnrutiner.


 • Publicerad 2012-01-03 16:32

  sömnrutiner

  Hej, vi heter Peter och Caroline och har en 5 veckor gammal Emil. Våran undran är om man på något sätt kan ändra på dennes sömnrutiner då han har en förmåga att vilja vara vaken mellan 2200-0500 varje natt, övrig tid sover han och har det bra! Då jag har varit pappaledig (är till den 2/1-12) har det funkat bra med pendling mellan oss båda, men sen blir det svårt för Caroline att oka det mesta själv då vi samtidigt har en 2-åring hemma! Våran fråga: kan man på något sätt styra Emils sömnrutiner till nattetid och i sådana fall hur eller bestämmer denne detta själv? Mvh Peter och Caroline

  Svar

  • Hej! Jag kan tänka mig att eran lille kille kanske höll i gång på natten även när han låg i magen och har fortsatt med det sedan han föddes. Även om man inte förväntar sig eller har så mycket rutiner på ett så litet barn så är det viktigt för er föräldrar att försöka svänga om Emils sovrutiner så att han åtminstone  sover 3-4 timmar i sträck även på natten. Försök att hålla han lite mer vaken på dagen och på kvällen , kanske ta ett bad på kvällen när han brukar sova. Man får ta små steg åt gången så brukar barnet tillslut ställa om sin sömnrutin. Lycka Till! Marina

  Taggar: rutiner, sömn, nyfödd


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm