Fråga BVC

Marina Melander och Anna Jörnvik är två barnsjuksköterskor med lång erfarenhet av neonatalvård/barn intensivvård. Arbetar nu sedan 9 respektive 10 år tillbaka på BVC (barnavårdscentral).

Sedan tre år tillbaka driver de även kunskapsbutiken Babykoncept.se, som även har en fysisk butik i Göteborg. Babykoncept erbjuder också kurser i spädbarnsmassage.

Marina Melander och Anna Jörnvik svarar på frågor om vård av barn den första tiden, barns utveckling, amning, amningsbesvär och sömnrutiner.


 • Publicerad 2013-02-16 13:57

  Ögoninflammation

  Hej min son är 2 månader och han har ögoninflammation hur ska jag behandla det?? Mvh SAra

  Svar

  • Hej Sara!Oftast när ett litet nyfött barn har kladdiga ögon så beror det på trånga tårkanaler och då räcker det att man torkar ur ögonen med ljummet vatten flera gånger om dagen. Men om ögat/ögonen är kladdiga ,röda, irriterade och kanske även svullna så kan det vara ögoninflammation. Man brukar även då rekommendera att man börjar med att tvätta ur ögonen med ljummet vatten flera gånger om dagen. Men om det ej blir bättre efter några dagar ska man gå till doktorn för att ev. få antibiotika salva. Lycka till! Marina

  Taggar: ögoninflammation, Nyfödd


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm