Petra Medes nya besked om kärlekslivet: ”Det finns...”

För två år sedan välkomnade Petra Mede sitt andra barn till världen, då utan en pappa med i bilden. Nu kan programledaren avslöja detaljer om sitt kärleksliv. 

Petra Medes kärleksbesked

Petra Mede, 54, är inte bara en av våra mest älskade programledare, hon är även komiker, skådespelare och före detta dansare med en utbildning på Balettakademien bakom sig. Hon har dessutom medverkat i flertalet tv-produktioner, däribland "Min historiske pojkvän", "Familjen Rydberg" och "Bonusfamiljen". 

Mede är högaktuell med det prestigefulla uppdraget att leda ”Eurovision song contest” tillsammans med Malin Åkerman i Malmö i maj. Det blir Petras tredje gång att leda programmet. 

Måns Zelmerlöw och Petra Mede var programledare för ”Eurovision song contest” i Stockholm 2016.

Petra Medes drag inför Eurovision – nanny till dottern

Trots att Petra är van att stå på scenen och leda ”Eurovision” är det en hel del förberedelser inför den stora kvällen. Programmet väntas ses av 160 miljoner tittare runt om i Europa – det är alltså inte läge att råka säga fel eller inte veta vilken kamera man ska titta in i. 

Men Petra åker inte ensam till Malmö, hon har nämligen med sig yngsta dottern på det stora äventyret. 

Programledaren har två döttrar. Äldsta dottern Adeline, 11, som fick tillsammans med dåvarande sambon. Samt minstingen Paula, 1,5. 

I en intervju med Aftonbladet har Petra tidigare berättat hur hon bollar familjelivet under den intensiva ”Eurovision”-perioden. 

– Stora tjejen har ju skolplikt så henne kommer jag få vara borta från lite längre. Det är första gången faktiskt, men det ska nog gå bra. Jag tänker att vi får facetima och så där. Men hon kommer ner till finalen. 

– Men lilla tjejen är med, en hel del, med nannyhjälp, men åker nog hem själva sändningsveckan så då får jag fokusera helt på det arbetet.

Som ensam förälder kan man behöva en del hjälp, speciellt vid dessa tillfällen där jobbschemat är packat till bredden. På frågan om vad hon behöver ha med sig till Malmö svarar hon:

– Jag har med mig nanny och det är väl i princip det. Och ett eget rum till dem då.

Första gången Petra Mede programledde ”Eurovision” var i Malmö 2013.

Petra Mede blev mamma på egen hand 

Petras förstfödde dotter Adeline fick hon tillsammans med dåvarande sambon Mattias Günther. Men Mede längtade efter ett syskon till dottern och bestämde sig därför för att försöka bli gravid, utan en man i sitt liv. Och en tid senare välkomnade hon dottern Paula. 

– I dag finns det så mycket teknisk hjälp att få och den har jag använt mig av. Det är givetvis ingen garanti för att bli gravid, men för mig gick det och nu, fyra månader in, börjar vi bli bekväma med varandra, Paula och jag. Och rent egoistiskt är mammauppgiften det bästa som hänt mig, att få ett tydligt syfte. Även om det skedde i grevens tid, berättade Petra till SvD under hösten 2022. 

Petra Mede och Mattias Günther 2011.

Petras ord om kärlekslivet 

I en ny intervju med Aftonbladet kan Petra avslöja hur det egentligen står till på kärleksfronten. Sedan relationen med Mattias tog slut har det varit tyst från Petra om kärleken. Men när tidningen tar tempen på programledaren sätter hon tre plus på kärlekslivet på en femgradig skala. 

– Ja, det var ju nån som frågade och då sa jag fyra, så då får jag väl säga det igen då. Jag sa nog det till Expressen, men jag kanske ska vara ännu mer ärlig med dig, då så kanske tre plus bara. Det finns mycket kärlek i mitt liv, men jag är singel.