Svenska kändisbarnen som tagit avstånd från offentligheten

Många barn väljer att gå i sina föräldrars fotspår när det gäller karriären, speciellt när det gäller kändisbarn – här är svenska kändisbarnen som valt bort offentligheten för en annan riktning i livet. 

Kändisbarnen som valt bort offentligheten.

Det är ofta vi hör om kändisbarn som går i sina föräldrars fotspår och väljer en karriär i rampljuset. Men det finns även de barn som väljer bort offentligheten, något som Femina tidigare skrivit om. Nedan ser du kändisarnas barn som gjort just detta. 

Tilde de Paula Eby och Naemi de Paula Eby

Tilde de Paula Eby har fyra barn som ibland syns på hennes sociala medier. Men det var under 2023 års ELLE-gala som programledaren visade upp sin dotter Naemi de Paula Eby för första gången på en offentlig tillställning. När 2024 års gala gick av stapeln, gjorde mor och dotter återigen succé på röda mattan och visade att äpplet faller inte långt från trädet. 

Tilde och Naemi på ELLE-galan 2023.
Naemi och Tilde på ELLE-galan 2024.

Camilla Läckberg och Meja Eriksson

Ett annat mor och dotter-par som dök upp på ELLE-galans röda matta var Camilla Läckberg och dottern Meja Eriksson

Camilla och Meja på ELLE-galan 2023.

Camilla har fyra barn och hennes två äldsta har vuxit upp. Meja har då och då följt med sin mamma på olika evenemang men till vardags jobbar hon på Roy Fares cafe, Mr Cake.

Stellan Skarsgård och Sam Skarsgård

Man kunde tro att alla Stellan Skarsgårds åtta barn skulle gå i hans fotspår. De älsta sönerna Alexander, Gustaf, Bill och Valter har gjort sig ett namn i branschen och fått riktigt framgångsrika karriärer. Även de yngsta sönerna Kolbjörn och Ossian har också börjat få roller och dottern Eija Skarsgård har också gjort sig en karriär i branschen, men till skillnad från bröderna jobbar hon bakom kameran. 

Men det är en son som valt en helt annan yrkesbana, sonen Sam Skarsgård arbetar nämligen som läkare. 

Stellan Skarsgård med exfrun My och sönerna Alexander, Gustaf och Sam 1988

Charlotte Perrelli och Angelo Perrelli 

Sångfågeln Charlotte Perrelli har fyra söner med två olika män. Hennes äldsta son Angelo Perrelli, 20, delar mammas intresse för musiken och har gästat på en av hennes låtar. Men han har ingen vision om att bli artist eller ens synas i offentligheten. 

– Han har ingen ambition att stå i fokus och bli ett popsnöre. Jag frågade om han var sugen på att följa med till ”Lotta på Liseberg”? ”Driver du med mig? Över min döda kropp”, svarade han. Angelo är helt inne på business och kläcker nya idéer på företag han vill starta varje dag. Det här känns mer som en villkorslös kärleksförklaring till hans mamma, har Charlotte sagt till Amelia.

Malin Berghagen och sonen Christopher Berghagen Taylor

Stora delar av familjen Berghagen har valt ett liv i offentlighetens ljus. Men Malin Berghagens barn, specifikt sonen Christopher Berghagen Taylor, syns sällan i rampljuset. 

Rolf Lassgård och Ida Lassgård

Rolf Lassgård har tre vuxna barn från sitt långa äktenskap med exfrun Birgitta. Hans äldsta dotter Ida har gått sin egna väg i livet och arbetar idag scom fastighetsmäklare.