• Emjan

    Min svärmor (mitt barns farmor) har brutit kontakten med mig

    Hej!


    Min svärmor (mitt barns farmor) har brutit kontakten med mig, även fast jag är sambo med hennes son.


    Bakgrunden är att min Svärmor hade en hund i 13 år. En schäfer/vakthund blandning. Den dog här i höstas. Min dotter är snart 3 år gammal och träffade Svärmor och den hunden några  gånger. Jag bad Svärmor att hunden skulle bära munkorg då mitt barn var runt hunden, eftersom den hunden hade en gång nafsat/markerat mig då jag befann mig mellan hunden och svärmor. Hon var okej att munkorgen användes.


    Varje gång på senare tid då vi var där, höll Svärmors pojkvän hunden från mitt barn, eller att hunden bar munkorg. Dock så drog svärmor på denna gräns och tillslut så gick hon långsamt över den att jag inte märkte det. Hon hade hunden i ena handen utan munkorg, och mitt barn i andra. Jag höll själv koll på hunden och mitt barn under denna gång. Jag tror jag även backade undan och inte sa något för att jag visste hur mycket hunden betydde för svärmor.


    Vad jag lärde mig av detta var att jag kunde inte lita på min Svärmor att hon kunde hålla båda hunden och mitt barn i styr, och att hon går över gränsen, att hon helt enkelt inte lyssnar. Lyckligtvis så gick hunden bort innan en olycka kunde hända. För helt ärligt, på ett barn så är ett nafsande eller ett bett från en hund något som sitter kvar för resten av livet om man har otur.

    Då vi bor ca 4h bort med bil från Svärmor så ser vi henne 1-2 gånger varannan månad. Min sambo och jag hoppades att hon nu skulle kunna ha möjligheten att komma till oss oftare då vårt barn är hennes enda barnbarn. Tåget emellan våra städer går riktigt smidigt så hon behöver inte köra bil. Hon sa även till oss att hon gick med på det, att hon kunde börja komma till oss oftare. Min sambo vart jätteglad och vi såg fram emot att kunna se henne oftare.

    Dock så kom vändningen. Hon hörde av sig till oss och plötsligt meddelade att hon skulle ta in en hund från ett djurskydd. En gammal hund med dåliga tänder och hade en bakgrund som man bara kunde gissa sig till. En stor rumänsk gatuhund. Allt var redan fixat och hunden förväntades komma inom två veckor. Vi blev helt chockade, ledsna och besvikna. För oss betydde detta att hon inte alls skulle komma till oss, som hon hade lovat och att en hund går före relationen med vårt barn.

    Jag försökte prata med Svärmor för att få information om den här hunden och om hunden kunde bära munkorg då vi ska komma på besök. För min magkänsla var detta: även fast hunden såg söt, trevlig och snäll ut på videon, så är det ingen garanti att hunden är just söt, trevlig och snäll. När jag frågade Svärmor om munkorgen så fick jag inget svar på en gång. Hon var tyst. När jag frågade igen så sa hon med en snäsig röst: ?Jag måste träna den först att bära den?. Jag hörde emellan raderna att hon inte överhuvudtaget prioriterade mitt barns säkerhet framför denna okända hund. Det fick mig att söka närmare information om denna hund.

    Svärmor hade bara återberättat vad som stod på hemsidan om hunden. Hon gav mig intrycket att hon egentligen inte förstår innebörden när en hund har dåliga tänder. Hon sa till oss att hon vill att vårt barn ska umgås och kunna leka med hunden. I min värld så är detta ingen bra kombination. En hund med dåliga tänder som kanske även gör ont går inte hand i hand med ett aktivt barn.
    Jag sa detta till svärmor och även min sambo. Men Svärmor lyssnar inte och tycker att vi är kort och gott sagt dumma som inte är glada för att hon vill skaffa en hund som behöver hjälp. Hon ser inte att hon har gjort oss ledsna och besvikna då hon har brutit sitt löfte om att skapa en bättre relation till sitt barnbarn, utan istället prioriterar en hund. Dessutom att hon inte inser att hon försätter sitt barnbarn i fara.

    Efter denna nyhet och ingen möjlighet till att finna en kompromiss med Svärmor, så sökte jag mig information om hunden. Jag skrev ett email till djurskyddet för att få veta mer information om hunden. Jag skrev vem jag var, vilken hund det gällde och att jag ville veta mer om hunden och vilka åtgärder jag kunde ta då vi skulle komma på besök hos Svärmor. Jag fick svar, och det visade sig att min Svärmor hade målat över sanningen om hunden. Jag svarade tillbaka och sa att även fast relationen med barnbarnet kommer nu att bli annorlunda, så kommer hunden att ha det bra hos Svärmor. Alltså, jag lovordade henne, att hunden skulle ha det bra hos henne.

    Det gick två veckor, och det visade sig att hunden inte kom. Dem hade inte hittat den. Konstigt tyckte jag. En vecka eller två till gick och så ringer min Svärmor till min sambo och är urförbannad. Hon anklar mig att jag har RINGT till djurskyddet. Utgett mig för att vara HENNES DOTTER och sagt att hon inte ska ha hunden.
    Först, jag hade skrivit ett EMAIL. Jag hade skrivit att jag var hennes SVÄRDOTTER och jag hade frågat om hunden och skrivit att jag tycker ATT HON SKA HA HUNDEN.

    Min sambo blev förbannad och ville kolla upp vem som ljög. Han var arg på sin mor. Jag visade honom mina email, som han redan visste om existerade. Han konfronterade sin mor och det visade sig att hon faktiskt ljög. Anledningen till varför hon visste det här, var för att djurskyddets person kom till min Svärmor, som även Svärmor är bekant med, och berättade för min Svärmor att jag hade skrivit och frågat om hunden.

    Min svärmor ville inte ens läsa emailen som jag hade skrivit. Hon totalt blånekade, sade att det inte var relevant. Hon tycker att jag har gått henne bakom ryggen, och sagt att hon inte är kompetent att handha en hund. Hon vill inte se mig längre, jag är inte längre välkommen dit längre. Och hon säger endast att hon är ledsen för vårt barns skull, hennes barnbarn, men ingen grått eller ett skvätt om att försöka lösa problemet.

    Först och främst, varför jag handlade som jag gjorde, var för att skydda mitt barn från ett potentiellt bett från en gatuhund då Svärmor inte går att lita på med gränssättning.

    Varför jag egentligen har skrivit av mig här på Familjeliv om att min Svärmor inte vill se mig längre, är för att även fast jag stod upp för mitt barns säkerhet i det långa loppet, så känns det så jävla skit att min Svärmor bara bryter kontakten sådär utan att kunna försöka lösa problemet. Nä, den kvinnan verkar vilja ha allting på sitt sätt, och bevare mig väl om man inte följer hennes pipa då avsäger hon sig kontakten, oavsett om det är familj. Jag kan inte beskriva känslan som jag känner. Det pendlar mellan ilska, ledsamhet, överraskning, chock, skam. Det är som att jag hela tiden måste påminna mig om varför jag gjorde det här: För mitt barns säkerhet.

    Något som ska tilläggas är också att min sambo vill inte träffa sin mor med vårt barn. Han ville inte heller att hon ska få inflyttande på vårt barn. Jag är lyckligt lottad att han har insett hur manipulativ och vilken lögnerska hon är för att få sin vilja igenom. Hon har tagit så mycket energi av oss.

    Nu är jag dock orolig för att berätta för min mans morbror om att Svärmor har avsagt kontakten med mig. Men jag måste hålla i tanken att jag har gjort det för min dotters säkerhet. Min sambo har sagt då jag har bett honom att han kommer att hjälpa mig att förklara situationen, då det blir aktuellt. Men det går och tär på mig nu, så jag vet inte hur jag kan bara släppa det. För jag vill att relationen mellan oss och min sambo morbror ska vara bra. Då morbrorn är som en farfar till vårt barn. Ah jag får se.

    Tack för att du har orkat läsa, Om du orkar svara och ge din åsikt så vore det fint.

    Emjan

  • Svar på tråden Min svärmor (mitt barns farmor) har brutit kontakten med mig
  • QAnon

    Självklart bröt hon kontakten med dig. Du är ju helt hysterisk och saknar totalt självinsikt. Läskigt att du skrev detta inlägg i tron att svärmor är den "onda" i situationen. 

    Tycker verkligen synd om din man. Det låter som att du lyckats manipulera honom ut ur hans relation till sin mamma. För att inte tala om skadan du gjort på din dotters och svärmors relation. 

  • Erkki

    Du är ju fullständigt gränslös!

    vilken var och hur din svärmor skaffar hund har du inte med att göra. 


    Din svärmor må väl få ha hund utan att du lägger dig i?!?

    jag är närmast mållös. 


    väx upp. 

  • skolios

    Oj, herregud. Snacka om att skaffa problem som inte finns. Din långa trådstart tyder på en väldigt orolig och dramatiskt sida hos dig. Du la dig i alldeles för mycket när du kontaktade hundstallet. Alla hundar bits inte. Man kan ju faktiskt stänga in hunden i ett rum under besök. 
    Är du själv hundrädd ts?

  • snöblask

    Helt gränslöst. Vill du inte låta ditt barn träffa hunden är det ditt beslut men att ha hund är svärmors beslut. Inget du ska lägga dig i och ingenting som är att hon då väljer hund över ert barn. 

  • Friger

    Att skaffa en rumänsk gatuhund... Tycker sådant är tokeri. Bättre att djuren avlivas.

    Men jag håller med svärmor. Du gick bakom hennes rygg genom att kontakta djurskydd. Du har inte med saken att göra.

    Du är däremot i din fulla rätt att säga att hunden inte är välkommen hos dig.

  • Themis

    Jag förstår att du vill veta mer om hunden eftersom din svärmor uppenbarligen inte är så noga med sanningen eller era gränser.

    Min man har en släkting utan så mycket självbevarelsedrift som tog hem just en rumänsk gatuhund. Och då hade hon haft hund innan och menade sig vara väl påläst osv.

    Det första som hände när hundstackarn kom till Sverige var att den högg henne i handen så hon behövde avancerad handkirurgi i en tre timmars operation, och så var det med det.

    Med tiden blev den dock en hund som kunde hantera vuxna /mindre sällskap, men den tyckte inte om män överhuvudtaget och svärfar som älskar hundar fick fjäska i ett par år innan han togs till nåder för att hålla i kopplet. Den förblev skygg och gick undan och gömde sig när det kom barn eller främmande vuxna som betedde sig "annorlunda". En sådan hund får aldrig bli trängd, den måste strikt få vara ifred när den går undan, vilket kan vara svårt med mindre barn.

    Ovana hundar ihop med ovana barn kan leda till tragedier, och det tillkommer inte svärmor att trampa över en förälder som bara vill ha kvar sitt barn i oskadat skick.


    Om jag är rimligt trevlig, utgå från att du är rimligt intelligent.
  • EvilNala
    Emjan skrev 2022-11-26 23:05:57 följande:
    Min svärmor (mitt barns farmor) har brutit kontakten med mig

    Hej!


    Min svärmor (mitt barns farmor) har brutit kontakten med mig, även fast jag är sambo med hennes son.


    Bakgrunden är att min Svärmor hade en hund i 13 år. En schäfer/vakthund blandning. Den dog här i höstas. Min dotter är snart 3 år gammal och träffade Svärmor och den hunden några  gånger. Jag bad Svärmor att hunden skulle bära munkorg då mitt barn var runt hunden, eftersom den hunden hade en gång nafsat/markerat mig då jag befann mig mellan hunden och svärmor. Hon var okej att munkorgen användes.


    Varje gång på senare tid då vi var där, höll Svärmors pojkvän hunden från mitt barn, eller att hunden bar munkorg. Dock så drog svärmor på denna gräns och tillslut så gick hon långsamt över den att jag inte märkte det. Hon hade hunden i ena handen utan munkorg, och mitt barn i andra. Jag höll själv koll på hunden och mitt barn under denna gång. Jag tror jag även backade undan och inte sa något för att jag visste hur mycket hunden betydde för svärmor.


    Vad jag lärde mig av detta var att jag kunde inte lita på min Svärmor att hon kunde hålla båda hunden och mitt barn i styr, och att hon går över gränsen, att hon helt enkelt inte lyssnar. Lyckligtvis så gick hunden bort innan en olycka kunde hända. För helt ärligt, på ett barn så är ett nafsande eller ett bett från en hund något som sitter kvar för resten av livet om man har otur.

    Då vi bor ca 4h bort med bil från Svärmor så ser vi henne 1-2 gånger varannan månad. Min sambo och jag hoppades att hon nu skulle kunna ha möjligheten att komma till oss oftare då vårt barn är hennes enda barnbarn. Tåget emellan våra städer går riktigt smidigt så hon behöver inte köra bil. Hon sa även till oss att hon gick med på det, att hon kunde börja komma till oss oftare. Min sambo vart jätteglad och vi såg fram emot att kunna se henne oftare.

    Dock så kom vändningen. Hon hörde av sig till oss och plötsligt meddelade att hon skulle ta in en hund från ett djurskydd. En gammal hund med dåliga tänder och hade en bakgrund som man bara kunde gissa sig till. En stor rumänsk gatuhund. Allt var redan fixat och hunden förväntades komma inom två veckor. Vi blev helt chockade, ledsna och besvikna. För oss betydde detta att hon inte alls skulle komma till oss, som hon hade lovat och att en hund går före relationen med vårt barn.

    Jag försökte prata med Svärmor för att få information om den här hunden och om hunden kunde bära munkorg då vi ska komma på besök. För min magkänsla var detta: även fast hunden såg söt, trevlig och snäll ut på videon, så är det ingen garanti att hunden är just söt, trevlig och snäll. När jag frågade Svärmor om munkorgen så fick jag inget svar på en gång. Hon var tyst. När jag frågade igen så sa hon med en snäsig röst: ?Jag måste träna den först att bära den?. Jag hörde emellan raderna att hon inte överhuvudtaget prioriterade mitt barns säkerhet framför denna okända hund. Det fick mig att söka närmare information om denna hund.

    Svärmor hade bara återberättat vad som stod på hemsidan om hunden. Hon gav mig intrycket att hon egentligen inte förstår innebörden när en hund har dåliga tänder. Hon sa till oss att hon vill att vårt barn ska umgås och kunna leka med hunden. I min värld så är detta ingen bra kombination. En hund med dåliga tänder som kanske även gör ont går inte hand i hand med ett aktivt barn.
    Jag sa detta till svärmor och även min sambo. Men Svärmor lyssnar inte och tycker att vi är kort och gott sagt dumma som inte är glada för att hon vill skaffa en hund som behöver hjälp. Hon ser inte att hon har gjort oss ledsna och besvikna då hon har brutit sitt löfte om att skapa en bättre relation till sitt barnbarn, utan istället prioriterar en hund. Dessutom att hon inte inser att hon försätter sitt barnbarn i fara.

    Efter denna nyhet och ingen möjlighet till att finna en kompromiss med Svärmor, så sökte jag mig information om hunden. Jag skrev ett email till djurskyddet för att få veta mer information om hunden. Jag skrev vem jag var, vilken hund det gällde och att jag ville veta mer om hunden och vilka åtgärder jag kunde ta då vi skulle komma på besök hos Svärmor. Jag fick svar, och det visade sig att min Svärmor hade målat över sanningen om hunden. Jag svarade tillbaka och sa att även fast relationen med barnbarnet kommer nu att bli annorlunda, så kommer hunden att ha det bra hos Svärmor. Alltså, jag lovordade henne, att hunden skulle ha det bra hos henne.

    Det gick två veckor, och det visade sig att hunden inte kom. Dem hade inte hittat den. Konstigt tyckte jag. En vecka eller två till gick och så ringer min Svärmor till min sambo och är urförbannad. Hon anklar mig att jag har RINGT till djurskyddet. Utgett mig för att vara HENNES DOTTER och sagt att hon inte ska ha hunden.
    Först, jag hade skrivit ett EMAIL. Jag hade skrivit att jag var hennes SVÄRDOTTER och jag hade frågat om hunden och skrivit att jag tycker ATT HON SKA HA HUNDEN.

    Min sambo blev förbannad och ville kolla upp vem som ljög. Han var arg på sin mor. Jag visade honom mina email, som han redan visste om existerade. Han konfronterade sin mor och det visade sig att hon faktiskt ljög. Anledningen till varför hon visste det här, var för att djurskyddets person kom till min Svärmor, som även Svärmor är bekant med, och berättade för min Svärmor att jag hade skrivit och frågat om hunden.

    Min svärmor ville inte ens läsa emailen som jag hade skrivit. Hon totalt blånekade, sade att det inte var relevant. Hon tycker att jag har gått henne bakom ryggen, och sagt att hon inte är kompetent att handha en hund. Hon vill inte se mig längre, jag är inte längre välkommen dit längre. Och hon säger endast att hon är ledsen för vårt barns skull, hennes barnbarn, men ingen grått eller ett skvätt om att försöka lösa problemet.

    Först och främst, varför jag handlade som jag gjorde, var för att skydda mitt barn från ett potentiellt bett från en gatuhund då Svärmor inte går att lita på med gränssättning.

    Varför jag egentligen har skrivit av mig här på Familjeliv om att min Svärmor inte vill se mig längre, är för att även fast jag stod upp för mitt barns säkerhet i det långa loppet, så känns det så jävla skit att min Svärmor bara bryter kontakten sådär utan att kunna försöka lösa problemet. Nä, den kvinnan verkar vilja ha allting på sitt sätt, och bevare mig väl om man inte följer hennes pipa då avsäger hon sig kontakten, oavsett om det är familj. Jag kan inte beskriva känslan som jag känner. Det pendlar mellan ilska, ledsamhet, överraskning, chock, skam. Det är som att jag hela tiden måste påminna mig om varför jag gjorde det här: För mitt barns säkerhet.

    Något som ska tilläggas är också att min sambo vill inte träffa sin mor med vårt barn. Han ville inte heller att hon ska få inflyttande på vårt barn. Jag är lyckligt lottad att han har insett hur manipulativ och vilken lögnerska hon är för att få sin vilja igenom. Hon har tagit så mycket energi av oss.

    Nu är jag dock orolig för att berätta för min mans morbror om att Svärmor har avsagt kontakten med mig. Men jag måste hålla i tanken att jag har gjort det för min dotters säkerhet. Min sambo har sagt då jag har bett honom att han kommer att hjälpa mig att förklara situationen, då det blir aktuellt. Men det går och tär på mig nu, så jag vet inte hur jag kan bara släppa det. För jag vill att relationen mellan oss och min sambo morbror ska vara bra. Då morbrorn är som en farfar till vårt barn. Ah jag får se.

    Tack för att du har orkat läsa, Om du orkar svara och ge din åsikt så vore det fint.

    Emjan


    Jag förstår att din svärmor har brutit kontakten. Du verkar ha stora problem. Varför skulle svärmor behöva ha munkorg på sin hund bara för att du kräver det? Totalt överdrivet. Att kontakta organisationen är då gränslöst så det inte ens finns ord. Herregud. 
  • Magical

    Svärmor bestämmer i sitt hem så vill hon skaffa ny hund så får hon det. Det kan tyckas vara dumt osv, men det ÄR hennes liv. Du och din partner bestämmer över ert liv och att ni tex inte vill åka dit med barnet om det finns hund där. Också helt ok att bestämma, medan svärmor säkert tycker det är dumt av er att tänka så. 

    Så ja - ni bestämmer över ert, hon över sitt. 

  • Mrs Moneybags

    Du låter lite överdramatisk, men det är kanske bara så man tolkar dig i skrift. Du kanske är helt annorlunda i verkligheten?

    Din svärmor har rätt i att du gick över gränsen när du mailade hundstallet. Först kan man ju lära känna hunden och se hurdan den är innan man kräver munkorg osv. 

    Tror inte du ska vänta dig medhåll från din svärmors bror. 

    Du kanske ska tagga ner lite och försöka ge svärmor och den nya hunden en chans? 

  • Themis
    Mrs Moneybags skrev 2022-11-28 15:40:12 följande:

    Du låter lite överdramatisk, men det är kanske bara så man tolkar dig i skrift. Du kanske är helt annorlunda i verkligheten?

    Din svärmor har rätt i att du gick över gränsen när du mailade hundstallet. Först kan man ju lära känna hunden och se hurdan den är innan man kräver munkorg osv. 

    Tror inte du ska vänta dig medhåll från din svärmors bror. 

    Du kanske ska tagga ner lite och försöka ge svärmor och den nya hunden en chans? 


    Du kanske skulle läsa mitt inlägg nr 7 ovan?

    Det är svårt att laga ett litet barn som blir hugget av en skrämd hund.
    Om jag är rimligt trevlig, utgå från att du är rimligt intelligent.
  • Stello

    Akta så du inte för över din hundrädsla till ditt barn....
    Du kan inte kräva att andra ska ha munkorg på sin hund, däremot är det en bra idé att inte lämna hundar och barn ensamma. Men sätt hunden i ett anslutande rum och sätt kompostgaller emellan! Problemet löst! Så gör vi när barnen har kompisar här och jag inte har tid/lust att övervaka barn som inte kan läsa av hundarnas kroppsspråk (fullt förståeligt). Hur smidigt som helst....hundarna får det lugnt, jag slipper oroa mig och barnen leker....

Svar på tråden Min svärmor (mitt barns farmor) har brutit kontakten med mig