• Forumvärd

    Familjelivs julkalender. Vinn barnservis!

    Var med och öppna luckan den 5:e  december i Familjelivs julkalender!

    Idag kan du vinna en barnservis i tre delar


    Barnservis i 3 delar, flat tallrik med glidskydd i silikon, Sugkoppstallrik med praktisk sugkopp, Spill ej-mugg med lock och silikonpropp. Läs mer om vinsten här


    För att vinna vill vi att du berättar om vilken jultradition du absolut inte kan vara utan. Är det den hemkokta skinkan, en speciell dans kring granen, Kalle Anka och hans vänner eller något helt annat? Vad är ett måste för dig? Har du ett foto på din jultradition så ökar du dina vinstchanser ytterligare.
    Vi vill även att du skriver en kort motivering till varför du vill vinna. Bäst berättelse i kombination med motivering vinner priset.

    Tävlingen öppnar 5/12 och pågår fram till midnatt 5/12. Vinnaren utses av en jury på Familjeliv och presenteras den 6/12.

    Vinnaren måste svara på vinnarmejlet i sin inbox inom en vecka, annars går vinsten till någon annan.
    Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få din vinst före jul, men vi kan inte garantera det.

    Läs gärna våra fullständiga tävlingsregler.

    Lycka till! Solig

  • Svar på tråden Familjelivs julkalender. Vinn barnservis!
  • Apelsin

    Bland det viktigaste för vår familj i juletider är brödkakorna! Gärna med julskinka och en liten klick senap på.


    Helst både morgon, middag och kväll. Jag bakar 16-24 stycken varje december!



    Jag önskar vinna en servis till min grabb på 16 månader som älskar att äta själv. Men ofta åker allt åt alla håll och däribland tallrikar och muggar, vilket kräver att det är tåligt och inte i porslin och glas. 


    På den flata tallriken vore det ypperligt att ha en brödskiva med skinka på, på julaftons morgon. Och så en klick tomtegröt i den djupa. 


     

  • Claudia gbg

    Vi har fått skapa egna traditioner då min man inte är svensk och jag är andra generationens invandrare. Den viktigaste traditionen i vår familj är, för mig, utan tvekan julbaket. Dottern instämmer dock inte. Hon tycker jul på Liseberg och inköp av julgran...

    Vi skulle vilja ha en ny servis för att lillebror alltid får ärva allt :-/ . En chans för honom att få nytt mao .

  • hejsan01

    julskinkan den är viktigast hos oss, 
    en smakbit på uppesittarkvällen ska det vara förstås!
    lite stark senap på och saken är biff
    julmusten till på saken sätter piff!

    vår lille son på snart ett halvt år
    nu mat snart börja smaka får
    en egen servis vore perfekt för honom att i julklapp få 
    han skulle kanske tycka det var roligare med maten då 

  • Nathalieholmberg

    Vår lilla 8 månaders tös älskar tallrikar och muggar. Hon tuggar mer på tallriken än att stoppa maten och fingrarna i munne så hon skulle älska att börja äta på lilla kaninen. Varje år är vår familjs jultradition att hela familjen ska samlas och titta på Kalle Anka. I år blir det vår dotters första jul (när hon låg i magen räknas inte:))..vi ska såklart forsätta.med vår jultradition tillsammans och.sitta och mysa i soffan, äta julgodis och titta på Kalle Anka. tycker inte att det blir någon jul utan Kalle och hans vänner!

  • Karra1

    Vi äter julgröt och åker på julbön i kyrkan på julaftonsförmiddagen. Det är en härlig start på julen tycker vi. Det är det viktigaste för oss.

  • Liljan77

    En rolig jultradition är alla försöken att ta ett bra julkort att skicka till släkt. Det är inte lätt för ett busfrö att sitta still.
    Många roliga o tokiga kort blir det, innan man till sist ger upp sina försök att få sin guldklimp att sitta still o titta in i kameran. De bästa korten är ju de där det är liv i bilden.




    Motivering.
    Efter 10 års längtan,önskan o förtvivlan fick jag äntligen mitt efterlängtade plus.
    Nu befinner sig min syster i samma sits. Hade velat vinna denna för att sedan ge det till det förhoppningsvis kommande barnet.

  • Hanna Panna

    Karl-Bertil är heligt för mig! Jag kommer ihåg när jag var barn och vi såg honom hemma hos farmor och farfar samtidigt som vi öppnade klapparna. Det var inte Kalle anka jag längtade efter, det var Karl - Bertil och farmors sylta!

    Farmor och farfar lever fortfarande, och vi har fortfarande traditionen att öppna klapparna till Karl- Bertil, syltan har jag dock inte ätit på flera år ( Den var godare när jag var liten :) )

    I år hoppas jag att vi kan öppna klapparna lite tidigare, deras första och enda barnbarnsbarn firar sin första jul i år :) Jag hoppas att hon får äta sylta på en helt ny tallrik!

  • Tevvie

    För mig är det vikigaste att efter Kalle Anka åka till kyrkogården och tända ljus för dem som inte är hos oss längre. Det är alltid väldigt vackert och fridfullt där. En skön stillhet efter julhetsen. När vi kommer tillbaka hem har pappa dukat upp julfikat och vi värmer oss med glögg och lussekatter.



    Våra trillingar har nyligen börjat äta och på deras önskelista finns matset eftersom en utav dem fortfarande får äta ur en tråkig plastskål.

  • Snuttemaddis

    Viktigast för mig på julafton är vår gemensamma frukost. Jag ,min make och våra barn njuter av en lång mysig stund med julskinka och tomtegröt. Den stunden är guld värd då det senare under dagen alltid kommer andra släktingar på besök och stressnivån och för den delen ljudnivån höjs något.

    Varför jag skulle vilja vinna barnservisen? Den är ju så OTROLIGT söt! Skulle passa min lilla Alice perfekt då hon nu börjat smaka på annat än bröstmjölk. 

  • Aniika

    Ingen jul utan julstrumpor, de har fått följa med oss över hela världen när vi firar jul. Strumporna fylls av tomten (?) natten till julafton, och ligger/hänger på julaftonsmorgon stinna av roligheter. Tidning, godis och en liten julklapp är standard, allt därutöver ett plus! :)

  • Marlean

    Att starta en FL julpaketstråd har blivit en tradition för mig. Samt att packa julpaket själv. Har jag gjort i flera flera år nu, finns en massa bilder i de trådarna:

    2013: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m71200972.html

    2012: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m67798317.html 


    2011: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m61181298.html


    2010: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m54702117.html


    2009: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m46762517.html


    2008: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m35538496.html 


    2007: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m24974793.html 


    2006: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m13218433.html       

  • Rosaceae

    En mycket viktigt tradition för mig är att kolla på "Kan du vissla Johanna", jag såg den tillsammans med min mormor varje jul. Efter att hon dog har jag fortsatt att kolla på filmen varje jul och den har blivit en  viktig del av julafton.

    Jag önskar att vinna för att Amanda ska få en alldeles egen tallrik så hon slipper dela med mig

  • anitaq

    En jultradition vi hade som barn var att vi alltid fick öppna en julklapp på julaftonsmorgonen. Paketet innehöll nya finkläder som man skulle ha under julaftonen. Det var alltid så spännande att se vad för fint mamma och pappa hade köpt.Den traditionen ska jag återuppliva nu när vi har egna barn :)

    Jag vill vinna servisen just för att jag inte har någon servis till lillebror och den där skulle passa perfekt! :)

  • Webbredaktör Annelie

    Många härliga och mysiga jultraditioner att inspireras av! Tomte
    Tack alla som deltagit!


    Dagens vinnare är:


     


    Mli 014 skrev 2013-12-05 08:49:33 följande:

    Vår viktigaste Jultradition är morgonmyset! Nu är bilden från i somras eftersom lillebror inte kom till världen förrän i mars.


    Men varje Julmorgon, så vaknar vi tidigt, ligger i sängen och läser boken om Emil i Lönnebergas Jul. (när han bjuder in fattighjonen) och pratar om hur det blir när tomten kommer.


    Kvällen innan har vi somnat (jag min man, mina syskon och alla våra samlade ungar ligger i på en stor madrass och lyssnar) på Petsson får Julbesök på min lillebror gamla kassett-band.

    Sedan år vi ner till granen i samlad tropp, äter Julgröt och öppnar några få paket innan vi åker till Gammelmormor och Gammelmorfar och firar julen.


    Lillebror Sven behöver en ny servis eftersom han nu har fått sina första tänder och vill prova så mycket ny härlig mat! Men storebrors gamla servis har råkat gå sönder efter lite omild behandling (diverse ofrivilliga husbyggen på lekrummet, grötkokning i sandlådan etc) , så lillebror har faktiskt skrivit upp en servis på önskelistan. =)


    Ett stort grattis till dig! Solig{#emotions_dlg.flower}
    Inboxa din adress, mejladress och mobilnummer till mig eller mejla redaktionen@familjeliv.se så kommer vinsten på posten. Jag måste ha din adress inom en vecka annars går tyvärr vinsten vidare.


    Tomte


    Idag delar vi även ut ett litet tröstpris till Marlean! För den fantastiska insatsen och jultraditionen som du hållit vid liv sedan 2006! En tradition som är väl värd att uppmärksamma på många sätt! Tack för det!


     


    Marlean skrev 2013-12-05 22:23:06 följande:

    Att starta en FL julpaketstråd har blivit en tradition för mig. Samt att packa julpaket själv. Har jag gjort i flera flera år nu, finns en massa bilder i de trådarna:

    2013: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m71200972.html

    2012: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m67798317.html 


    2011: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m61181298.html


    2010: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m54702117.html


    2009: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m46762517.html


    2008: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m35538496.html 


    2007: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m24974793.html 


    2006: www.familjeliv.se/Forum-26-158/m13218433.html       


    Ett stort grattis till dig! Solig{#emotions_dlg.flower}
    Inboxa din adress, mejladress och mobilnummer till mig eller mejla redaktionen@familjeliv.se så kommer vinsten på posten.
  • Marlean

    Men vad kul! Min första vinst här på FL! Tusen tack! Kunde inte skicka meddelande till dig Annelie då jag var oinbjuden till ditt konto, men skickade ett mail istället.


    Tack än en gång.

  • Webbredaktör Annelie
    Marlean skrev 2013-12-06 18:20:03 följande:

    Men vad kul! Min första vinst här på FL! Tusen tack! Kunde inte skicka meddelande till dig Annelie då jag var oinbjuden till ditt konto, men skickade ett mail istället.


    Tack än en gång.


    Marlean!
    Jag har inte fått något mejl från dig, har du mejlat? Testa annars att mejla till annelie.noren@familjelivmedia.se.
    Bästa hej
    Annelie
Svar på tråden Familjelivs julkalender. Vinn barnservis!