Gravid vecka 11

Gravid vecka 11

Publicerad 21 januari 2010 10:01 41 Kommentarer

Från och med nu kallas ditt embryo för foster men vi kallar den för bebis. Den kan röra på huvudet, tungan och är stor som en kiwifrukt. Om du lägger dig på rygg kan du försöka känna din livmoder.

Bebis

Från och med nu är embryostadiet över och din bebis kallas nu för foster fram tills att den föds. Här benämner vi ditt foster med bebis. Mellan huvud och stjärt är din bebis som en kiwifrukt, omkring 4,5 till 6 cm.

I tredje månaden upptar bebisens huvud hälften av kroppslängden. Din bebis kan röra på huvudet, tungan och läpparna. Och naglarna börja växa.

Du

Du kan inte känna bebisens rörelser ännu, men din livmoder har blivit så stor att den nästan fyller ditt bäcken. Lägg dig på rygg så kan du känna den precis ovanför blygdbenet. Din bebis påverkas av hur du lever så försök leva och äta regelbundet och nyttigt. Motionera i din takt, det är bra inför förlossningen att ha en god kondition.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Stina Sandström
stina@minbebis.com

Sätt betyg:
(3.00) 1301 Röster


Läsarkommentarer (41)


 • Sofie87 Sön 3 okt 23:19

  Hur menas att man kan känna livmodern? Lägg dig på rygg och känn.. På magen eller vaginalt?

 • Stina Mån 4 okt 09:00

  Ovanifrån, om du ligger på rygg och sedan känner långt ner i magen så blir det som en klump kan man säga.

 • anna Ons 12 jan 16:06

  Hej jag undrar kan man känna bebis rörelse vecka 11??

 • SHC Mån 31 jan 12:51

  Står ovsn stt msn ej ksn känna litens rörelser ännu :)

 • SHC Mån 31 jan 12:52

  Härlig stavning där-skriver i mörker. skulle stå:
  Står ovan att man ej kan känna litens rörelser ännu :) ..hehe

 • Sanna80 Tor 10 feb 17:05

  Märker knappt att magen skulle ha vuxit. Eventuellt lite spänt när jag sitter med mina vanliga jeans. Hur stora är ni andra i vecka 11? Vet att min egen mamma hade samma, men skulle gärna vilja se resultat!

 • Toppluvan Sön 27 feb 08:29

  Samma här Sanna80. Jag kanske är lite svullen, men det är nog mest beroende på tarmarnas dåliga aktivitet. :=

 • Li Fre 25 mar 10:35

  Jag går in i vecka 11 idag och än syns inget på magen. Bara brösten som har vuxit än så länge. Ibland tvivlar jag på att jag verkligen är gravid... :-(

 • Maria Ons 30 mar 22:04

  Jag är i v11 och det syns rätt mycket men bara på magen som putar och brösten som blivit större! Jag kan inte knäppa mina byxor längre och har gått upp 3 kilo redan...men det kan ju bero på att vi väntar tvillingar :)

 • Li Tor 31 mar 06:59

  Nu mot slutet av vecka 11 börjar jeansen faktiskt sitta åt lite. Känner mig liiite tjockare. Tror jag har gått upp 1,5-2 kg såhär långt.

 • Sandra Tor 31 mar 20:51

  Gick in i vecka 11 idag och mår fortfarande lika illa och spyr som jag gjort de senaste 5 veckorna :/ Hoppas det vänder snart och man kan få gå upp de kilon man gått ner.. Håller tummarna att detta vänder runt vecka 12 :)

 • Mimmi Mån 4 apr 10:57

  är i v 11 och har blivit jätte stor. inga byxor passar och man ser verkligen att jag fått mage.

 • okänd Tor 7 apr 16:30

  Vecka 11 idag och hittills har jag tappat 7kg pga att jag mått så dåligt, med nya tabletter har det gett med sig lite men jag fortsätter tappa. Kläderna är lösa men magen är spänd och jag vill inte att något plagg ska "sitta åt".

 • Sofia Ons 27 apr 19:48

  är väldigt svullen i magen men tycker inte jag ser gravid ut! speglar magen varje dag, men tycker inte det händer något! därimot har jag gått upp lite i vikt, men ser bara tjock ut inte gravid! haha

 • Mamma-Lotta Tor 28 apr 08:15

  Jag går in i vecka 12 idag och min mage är ganska stor. Detta är mitt 4:de barn så kroppen kämpar inte längre emot:) Jag har redan gått upp 8 kg...

 • Nattys Sön 15 maj 11:13

  Hejsan jag är smalare än innan ja blev gravid. Hade svårt o äta,. De syns inget på mig . Är nu 11+0 . den är ju så liten . Syns något är det inte bebin utan tarmar o svullen mage. Med mina första 2 barn såg jag gravid ut i vecka 16+. ändå även liten .

 • Betsy Tor 26 maj 04:19

  Jag börjar min 11e vecka imorgon och min mage är redan stor. Jag kan har inte kunnat knäppa byxorna sen nästan två veckor tillbaka. Barnmorskan säger dock att det bara är en bebis där inne. Mår super bra!!!

 • Hannah Sön 29 maj 01:53

  Är i vecka 11, har inte kunnat ha mina jeans på 2 veckor. Brösten är en mardröm, minsta lilla vindpust och det gör så ont så det svartnar för ögonen!!! Men det är det värt, känner ju att det växer där inne i magen. :)

 • Fia87 Tis 31 maj 13:41

  Börjar v 11 idag och är mindre nu än innan. Har hemsk halsbränna o kräcks i stort sett hela tiden. Har skaffat gaviscon mot halsbrännan nu men än gör de inte så stor skillnad och de var inge vidare att tugga när man redan hade maten nästan upp i halsen. Hoppas verkligen det ska vända efter vecka 12 för vet inte hur länge till jag orkar =(

 • Mizz Mia Tor 9 jun 19:21

  Är nu v 11 och det är första barnet för mig och min sambo. När jag ser mig själv i spegeln ser det mest ut som om jag inte kan låta bli godisskålen här hemma :) Men brösten däremot har verkligen blivit fylligare och fortfarande ömma. Har fått köpa större BH:ar också. Såg ut som om jag hade 4 bröst när jag klämde in dom i mina gamla BH:ar. Illamåendet har tagit slut och jag mår toppen :)

 • lenasrikard Ons 15 jun 11:27

  jag går in i vecka 11 i dag och känner mig svuellen och spänd brösten har växt lite men inte mått illa '

 • Sussi Sön 19 jun 08:57

  Jag går in i vecka 11 på Tisdag och man ser knappt att jag är gravid. Känner mig bara lite svullen och har gått ner 2 kg. Brösten är dom enda som vuxit sig lite större. Måste faktiskt erkänna att jag inte känner mig alls gravid. Är jag ens de tro?

 • Carina Tis 5 jul 17:30

  Jag är i vecka 11 och jag känner mig mest bara fet, inte gravid. Jag hade sett fram emot en sommar relativt smal, eftersom jag gått ner i vikt under våren, Vi gifter oss i slutet av månaden så man vill ju va fin i brudklänningen. Men tji fick jag, nu ser jag ju bar fet ut igen, fast jag är ändock mindre än innan jag gick ner i vikt och det är ju tur för jag kommer fortfarande i kläningen ;-) Brösten har blivit större och gör ont. Men annars mår jag relativt bra :-) Jag är ju ändå 44 år och förstföderska :-)

 • Linda Lör 9 jul 00:53

  Går in i v 11 och NU börjar jag att få riktigt vidrig halsbränna och illamående på kvällar...Har mått jättebra tills nu. Är det normalt? Annars ser vi så jättefram emot vårt första barn, efter 6 års väntan ;-)

 • stina@minbebis.com Lör 9 jul 09:40

  Grattis Linda! Så glad jag blir för er skull!
  // Stina på minbebis

 • Hanna med 5;e barnet! Lör 6 aug 10:53

  Hej alla tjejer!! nu har jag oxå hittat hit :) vi väntar vårt 5 e barn och är i v.11 nu! min mage är redan jättestor, och jag som hade tränat mig till magrutorna innan grav?! trodde det skulle bli tvärtom att magen skulle växa saktare.. men icke! har fött syskonen 2005,2006,2007 och 2010, så magen kanske släpper efter snabbare!? Illamåendet börjar ge med sig nu - tack Jesus! det har inte varit kul.. men jag knaprar fortfarande mina Lergigan Comp tabletter, snart dax att sluta I guess..

 • Pricken82 Ons 17 aug 15:33

  Jag kunde känna min livmoder i helgen, hade vart på toaletten och lade mig på golvet innan middagen och kände efter, visade sig att det var en stenhård liten kula där inne och jag kände det till och med när jag stod upp.

  Mina jeans har jag inte kunnat knäppa utan att jag fått ont sedan runt 2 veckor tillbaka. Illamående och växtvärk har försvunnit i stort sett för mig nu efter 7 veckors plåga.

 • Sara85 Tis 30 aug 17:10

  Jag är i vecka 11 (10+4) och jag är hur svullen som helst om magen, svullna bröst som gör ont emellanåt...Illamåendet har trappats av men kan fortfarande komma vid hunger ;) Jätteöm i tandköttet (blöder ibland) samt alltid hungrig och jättetrött efter jobbet om kvällarna...Har inte lyckats känna livmodern, min BM får visa mig imorgon på inskrivningen!

 • sillymooo Tis 3 jan 15:23

  Mår illa förmiddagar och middagar men det syns inget än. Är kraftig sen innan men har gått ner i vikt. är i vecka 11 och var på inskrivning idag. Är väldigt trög i magen, fler som har svårt att göra nr 2?

 • MariaAnna Mån 26 mar 09:45

  Är i mitten av vecka 11 och känner mig både stor och uppsvälld. Hade en del mage redan innan graviditeten, men den syntes inte lika mycket då. De senaste två-tre veckorna har magen bara blivit mer spänd. Särskilt på eftermiddagen och kvällen känner jag mig extra uppblåst... Har ett ganska konstant illamående som inte är så kraftigt men hela tiden finns där. Äter en hel del läkerol och torkad frukt (aprikoser, fikon, russin mm) för att motverka och få en annan smak i munnen. Tror att det även hjälper lite mot ev. trög mage.

 • marnic Mån 21 maj 23:32

  I början mådde jag lite illa men nu ingenting. Gått in i vecka 11 inte kan jag känna livmodern. Har inte gått upp ett gram. Brösten är lite varma o ömma men det är allt. Börjar tvivla på att jag är gravid? Tänk om min kropp lurar mig? noågot hormonspratt? Får svar iallafall sista maj då jag sla på första ultraljudet. Jobbigt o gå o känna så här när man längtat så länge =(

 • smultroon Tor 5 jul 04:01

  jag har precis gått in i v 11 med mitt första barn och jag tycker mig se en liten liten mage :-). Ingen stor förändring dock och har jag kläder på mig syns det inte.

  Är regält svullen i magen på kvällarna men det beror mest på tarmarna. Svullna bröst och lätt illamående har jag oxå men tycker att det blir bättre och bättre.

  Mitt största problem nu är att jag går runt och smårapar, speciellt när jag precis ätit. Hela magen blir full av luft som bara måste upp. ngn annan som känner igen sig eller är det bara jag?! :-)

 • Acca88 Tis 18 sep 20:18

  Samma dag som jag gick in i v11 (i lördags) satte mitt illamående igång ordentligt. Har mått jätteilla hela graviditeten och varit fruktansvärt trött, men har klarat mig från att spy, fram till i lördags. Har tur om jag får behålla en måltid om dagen iallafall! Men det är så värt det! Att ha en liten bebis som växer i magen gör att det är värt varenda spya!

 • Mollan Mån 24 sep 15:55

  Ojoj vad nervös jag blir när jag läser om att man ska kunna känna livmodern nu i vecka 11! Jag känner den inte, och jag har verkligen känt efter ordentligt! Har haft ömma bröst, en hel del illamående, kraftiga humörsvängningar, och gjort ett positivt hemmagrav.test, ändå börjar jag nu tvivla på att det verkligen är sant.. Olidlig väntan det här.. :'(

 • Tiibacca Ons 3 okt 10:40

  V11 nu
  Mår lite illa hela dagen men särskilt på kvällen, har dock sluppit spy. Brösten ömmar mindre och jag har gått ner något kilo (förstår inte hur, tycker jag äter massor). Känner lätt av yrsel tillsammans med illamåendet. Ser ingen mage men känner mig mindre flexibel när jag böjer mig framåt. Några dagar har jag vaknat och bara velat gråta men det är ok eftersom jag vet att det inte är något "riktigt" problem utan bara hormoner- bara att sätta på en sorglig film och lipa ut det.
  Är nervös inför första ultraljudet, hoppas allt är ok där inne....

 • Malin Mån 12 nov 10:25

  Har precis hittat hit. Försöker känna min livmoder men är lite osäker. Kan känna en liten knöl som flyttar lite på sig när jag rör den. Är det livmodern jag känner?

  I övrigt börjar jag få kontroll över illamåendet. Knaprar både postafen (inför natten) och lergigan (dagtid) för att klara dagen. Hoppas att det är nu det ska börja vända.

 • pling Tis 13 nov 19:40

  Jag är i v 10 och har gått upp redan 9kg.... Jätte mage och har alla "biverkningar" man kan tänka sig... Ja ALLT. Hoppas det.går över snart, för det här är skitjobbigt!!

 • Nilla Tor 29 nov 13:55

  Går in i vecka 11 på Lördag,denna graviditeten så mår jag "bra" om man jämför med första...
  Jag spyr inte men har ett hemskt illamående(äter lergigan och potafen) som dyker upp lite när som och är tröttare nu än på förra graviditeten...
  Magen går inte att dölja längre så det syns att man väntar bebis.
  Byxorna passar inte så flyttat in i tights å leggins :)

 • ann Fre 21 dec 13:37

  Är i vecka 11 och gravid med tvillingar:)
  Har mått illa och haft hemsk yrsel och huvudvärk sedan vecka 5.
  Hoppas verkligen att illamåendet släpper snart eftersom orken är lika med noll:/
  Livmodern har jag kunnat känna sen någon vecka tillbaka men känns mest sent på kvällen av nån anledning.
  Bebbarna är minst sagt efterlängtade men jag måste vara ärlig och säga att jag gillar verkligen inte att vara gravid:(

 • Saga Tis 22 jan 21:48

  Är i vecka 11 nu. Har ingen mage. Mådde väldigt illa hela dagarna mellan v.6-v.9. Sedan trodde jag att illamåendet försvunnit, men icke! Har kommit tillbaka sporadiskt en dag här, en dag där. Är det fler som upplevt det?

  En annan sak, jag har mer eller mindre varit förkyld med feber o huvudvärk ända sedan graviditetens början. Så extremt jobbigt! Är lite av ett träningsfreak o har nästan inte kunnat träna någonting alls på g av detta. Mitt immunförsvar verkar vara noll fungerande :-( Är det något som någon mer har märkt av? Jag har två bonusbarn i dagisåldern i min omgivning och är därmed ständigt utsatt för baciller. Min kille håller på att bli galen på min, som han tycker, överdrivna bacillrädsla. Men jag vill verkligen inte bli sjuk igen.

 • Lampan84 Sön 17 feb 14:39

  Hej tjejer. Någon som har något bra tips för att få ner svullnaden på fötterna?

Vill du slippa fylla i texten ovan så registrera dig gratis här.Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm