Gravid vecka 22

Gravid vecka 22

Publicerad 21 januari 2010 11:24 15 Kommentarer

Visste du att bebisens lungor är fyllda med vätska ändra fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft? Du kan försöka känna din livmoder ett par centimeter ovanför naveln.

Bebis

Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Du

Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.

Gravidmagar i vecka 22


Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Stina Sandström
stina@minbebis.com

Sätt betyg:
(2.95) 1181 Röster


Läsarkommentarer (15)


 • jenn Lör 18 sep 12:35

  Hår och hud strålar? Icke här inte. Senaste 3 veckorna har jag fällt något enormt! Rädd att jag inte kommer ha hår kvar på huvudet.

 • Lisa Fre 17 dec 17:26

  Håller med dig Jenn hår och hud strålar inte! men jag har en enormt jobbig foglossning det e så hemskt kan knappt gå förfan jag har gått typ 8 kilo redan jag längtar redan till förlossningen.

 • Isa Lör 22 jan 00:56

  Jag har inte heller märkt det... har varken blivit bättre eller sämre! Min mage är jätte liten mot alla andra jag sett i denna vecka! Min ser bara lite svullen ut under kläder och jag har inte gått upp ett enda gram.. gick ner 2 kilo de första veckorna, mådde jätte illa och så i början.. men vågen står kvar på samma som på inskrivningen i vecka 8 :S

 • Kia Fre 28 jan 22:37

  Är det någon mer än jag som blir lite stressad över hur bra man ska må och hur lycklig man ska vara när man läser dessa beskrivelser? Skönt att höra att fler tycker det är så där....Tack för era kommentarer!

 • Sabrina Tis 8 feb 13:36

  Hej Jenn, Lisa, Isa och Kia.
  Jag är i v.22 och gick ner i vikt i början av graviditeten. Mådde dåligt först, men med tiden mycket bättre.. Nu har jag, min fästman och son fått ett virus som gör att vi springer flera gg om dagen på toaletten. Magont och illamående har vi alla tre. (min son blir 2år i Maj och jag ska föda min andra son i Juni)
  Jag har lärt mig att bara lydsna på en tredjedel av allt du hör om folks förlossningar och om hur man "ska" må under graviditeten. Alla är olika!
  Så det finns inget som är rätt och fel. /MVH Sabrina.

 • Sandra Fre 22 apr 08:04

  Jag är i vecka 22 och har redan gått upp 7,5 kg och har ångest över hur stor jag egentligen kommer bli. Jag känner iaf inte av nån foglossning som tur är och i övrigt mår jag toppen! Jag försöker njuta nu för jag gissar att det blir tungt snart :)

 • Jeanette Tis 3 maj 15:12

  Är i vecka 22 nu. stor som ett hus men vågen visar -3 kg. Får hela tiden höra av folk och senast idag av min sjukgymnast om de verkligen bara är 1. Ja de är bara 1 =) Kraftig foglossning har jag åkt på nu men annars så är bra =)

 • Li Lör 18 jun 23:08

  22 fulla veckor. Idag har min lilla knodd sparkat rejält därinne. Börjar nog tycka det är lite trångt, för det är det. Känns som att jag måste kissa stup i kvarten och matsmältningen går lååååångsamt! Katrinplommon och promenader... Men förutom halsbrännan som kan vara jobbig ibland är det rätt okej att vara halvvägs, tycker jag. Känner mig ganska pigg och glad. Ser fram emot fortsättningen! :-)

 • V88 Tor 20 okt 06:12

  Det är helt galet men jag känner hur den sparkar non-stop mer eller mindre, speciellt på jobbet när jag sitter vid datorn, mysig känsla =) Inte haft problem med något annat, viktuppgången är ca 6-7kg hitils

 • majsan Ons 9 nov 21:59

  en vild gosse har vi,han sparkar hejvilt o stor mage har man..
  skillnad mot min dotter som knappt syntes..Min "somaliakicker":-D

 • sengA Ons 25 jan 13:45

  Har gått upp 7 kg, känns inget kul, magen syns ju knappt! är bara i vecka 22

 • Sanna Tis 6 mar 14:03

  Ja ingen glans i huden inte, bara massa torr fläckar!! Är i vecka 22 har bara gått upp 2,5kg men magen är riktigt stor!

 • mammathea Ons 14 mar 11:24

  jaha.. håret klippte jag av för det var bara en ända röra! min hud är fet och finning ALDRIG så i vanliga fall.. trött och orkeslös nästan hela tiden:(( foglossningen gör det inte roligare:(( är i vecka 22 hoppas det går fort till juli!

 • V. 22 Tor 27 sep 13:04

  Känner mig i toppform so far, har mått superbra hela tiden vilket jag är otroligt tacksam för. Har gått upp ungefär 4 kg, och allt har satt sig på magen. Men ska jag gnälla över nåt är det väl blödande tandkött och lite känningar i ligamenten typ.

 • Marika Tor 4 apr 12:12

  Jag är nu i vecka 22+2. Magen verkar växa i en mycket snabb takt, och jag känner mej enorm! I början av graviditeten mådde jag jätte illa och kastade upp en hel del. Sen då det äntligen började lätta fick jag spysjuka. Nice! Nu visar ännu vågen - 2kg. Själv är jag mycket glad att vikten inte ökat i rask takt! (gick upp 30kg med förra sonen) Fast en del varit fundersamma om jag alls äter tillräckligt. Vilket jag absolut gör. Får nog inte i mej mer mat än vad jag äter.

Vill du slippa fylla i texten ovan så registrera dig gratis här.Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm