Annons:

Graviditetskalender


Beräknat datum för födelse
Datum för första dagen i din sista menstruation

Du är i gravidvecka 15 av 40. Läs mer om vad det innebär att vara i gravidvecka 15 nedan.
Från och med nu kallas embyrot foster men vi kallar den för bebis. Din bebis kan röra på huvudet, tungan och är som en kiwifrukt. Om du lägger dig på rygg kan du försöka känna din livmoder. Mer om graviditeten i vecka 11 »
De flesta bebisar är lika långa kring den här tiden, då kan man mäta bebisen för att se vilken graviditetsvecka du är i om du inte kom ihåg senaste mensen. Din bebis kan klia sig och suga på tummen. Mer om graviditeten i vecka 12 »
Din bebis växer snabbt och är ungefär lika stor som en persika. Bebisen är 6,5 till 7,8 cm lång och väger 14 till 20 g. Bebisen är ungefär lika stor som en persika och växer snabbt, ögon och öron kommer på sin rätta plats.Nu kanske dina bröst har börjat förändrats och magen kanske börjar ta lite form. Mer om graviditeten i vecka 13 »
Din bebis är nu ungefär lika stor som en tennisboll i vecka 14. Din kropp förbereder mer plats för bebisen i din mage, musklerna och huden tänjs ut för att ge plats. Om du fött barn tidigare och tycker att magen är mycket större den här graviditeten så är det helt normalt. Mer om graviditeten i vecka 14 »
Din bebis är lika stor som ett äpple och vikten har fördubblats sedan förra veckan. Bebisen samlar på sig kalcium och kan suga på tummen. Nu kanske det börjar synas på dig att du är gravid. Mer om graviditeten i vecka 15 »

Annons: