Fråga om mat när du är gravid

Fråga vår kostrådgivare om mat när du är gravid eller ammar! Teresa Hellgren är hälsoutvecklare med ett brinnande engagemang för välmående- och kostfrågor för gravida och ammande. Teresa har bland annat utbildning och erfarenhet inom personlig träning och kostrådgivning.


 • Publicerad 2012-05-27 21:14

  örter kryddor mm

  Hej i bröd man köper står det ibland tex hirs och annat jag inte känner igen,vad ska man undvika i brödet?min svärmor gjorde lassagne med flera färska kryddor i jag åt lite för jag var osäker vilka färska kryddor örter ska man undvika?på resturang är det ört såser mm som jag ätit utan att tänka på.Svårt att ha koll när man är borta,hemma äter vi bara "barn mat" som alla i familjen kan äta.mvh madde

  Svar

  • Hej!

   Du behöver inte oroa dig för att bröd du köper i vanlig matbutik innehåller någonting du inte får äta när du är gravid. Med färska kryddor i den mängd som används i vanlig matlagning behöver du heller inte oroa dig.

   En krydda man gärna får vara lite sparsam med är kanel, det gäller oavsett om man är gravid eller ej. Kanel innehåller ett ämne som heter kumarin. Kumarin i stora mängder kan leda till leverskador. Det är därför bra att hålla sig under en tesked kanel om dagen.

   Vänliga hälsningar,

   /Teresa

Kostrådgivare


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm