Fråga om mat när du är gravid

Fråga vår kostrådgivare om mat när du är gravid eller ammar! Teresa Hellgren är hälsoutvecklare med ett brinnande engagemang för välmående- och kostfrågor för gravida och ammande. Teresa har bland annat utbildning och erfarenhet inom personlig träning och kostrådgivning.


 • Publicerad 2012-03-07 10:07

  Fryst mat

  Hej! Jag har blivit väldigt sugen på prickigkorv. (Är i vecka 16) Och man ska ju frysa ner pålägg i tre dygn för att vara på säkra sidan. Men då är min fråga hur länge kan pålägget ligga i kylen när det varit nedfryst sen innan? Tack på förhand! Mvh Tina

  Svar

  • Hej!

   Köp en förpackning som har så långt kvar till bäst-före som möjligt. Efter att du fryst ner den i tre dygn och tagit upp den i kylskåpet och öppnat förpackningen kan du äta från förpackningen i 2-3 dagar. Du kan också förvara förpackningen i frysen och bara ta upp ett par skivor då och då. Förvarar du förpackningen i frysen kan du äta köttet så länge du tycker att det smakar ok. Efter någon månad eller så kommer köttet att börja smaka lite härsket. Det är inte farligt, men då är det dags att slänga köttet.

   Vänliga hälsningar,

   /Teresa

  Taggar: prickig korv

Kostrådgivare


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm