Fråga om mat när du är gravid

Fråga vår kostrådgivare om mat när du är gravid eller ammar! Teresa Hellgren är hälsoutvecklare med ett brinnande engagemang för välmående- och kostfrågor för gravida och ammande. Teresa har bland annat utbildning och erfarenhet inom personlig träning och kostrådgivning.


 • Publicerad 2012-05-27 21:19

  halstabletter mm

  är det ok att äta typ vicks blue mm innehåller bla pepparmyntolja.mentol fenylaninkälla?brus tablett c vitamin?jag är förkyld hela tiden och orkar snart inte,vad kan jag göra för att inte bli det hela tiden?äter normalt med frukt/grönt,lite kräsen på mat tyvär men försöker variera.Mvh melvina

  Svar

  • Hej!

   Vanliga halstabletter i "vanlig mängd", dvs några tabletter om dagen en begränsad tid, ska inte innebära någon hälsorisk för vare sig dig eller fostret - under förutsättning att du inte är allergisk mot något av halstablettens ingredienser såklart. Med c-vitaminbrus så skulle jag tro att samma sak gäller, men det finns många olika sorter. Vill du vara helt säker på om och hur mycket du kan dricka av det, så ring konsumentkontakt för den produkt du vill köpa/har köpt. Det ska stå telefonnummer någonstans på förpackningen.

   Det är svårt att göra någonting speciellt för att inte bli förkyld. Det är de där klassiska råden som du säkert redan hört till ledes om att vara noga med handhygienen och sedan stärka ditt immunförsvar genom att sova, vila och äta ordentligt. Ät så färgglatt som möjligt, så får din kropp i sig många skyddsämnen.

   Vänliga hälsningar,

   /Teresa

Kostrådgivare


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm