Fråga om mat när du är gravid

Fråga vår kostrådgivare om mat när du är gravid eller ammar! Teresa Hellgren är hälsoutvecklare med ett brinnande engagemang för välmående- och kostfrågor för gravida och ammande. Teresa har bland annat utbildning och erfarenhet inom personlig träning och kostrådgivning.


 • Publicerad 2012-03-05 14:05

  Kost

  Hej! Jag och min sambo försöker skaffa barn men jag har funderat lite på det här med kost och läst hur viktigt det är med rätt kost såväl innan som under graviditet. Är det något med kosten jag ska tänka på nu när jag planerar att bli gravid? Ska jag äta några kosttillskott? Är mycket dålig på att äta grönsaker och vet tex att det är väldigt viktigt. Tacksam för svar! Hälsningar Johanna

  Svar

  • Hej Johanna!

   Ja, det är viktigt att äta bra med frukt och grönsaker. Generellt sett är det bra att variera sin kost så mycket som möjligt, äta olika slags grönsaker, fett, kolhydrater och protein. D-vitamin (under vinterhalvåret) och folsyra är två kosttillskott som är bra att ta innan graviditeten. Annars tycker jag att det är bättre att få i sig det man behöver via maten. På Livsmedelsverkets hemsida kan du läsa om kostrekommendationer för vuxna.

   Stort lycka till!

   Vänliga hälsningar,

   /Teresa

Kostrådgivare


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm