Debatt - hur naket är ok vid strandkanten?

Debatt - hur naket är ok vid strandkanten?

Publicerad 22 juli 2011 09:35 34 Kommentarer

Får ditt barn vara naken på stranden eller ser du hellre att han eller hon har på sig badkläder? Tyck till!

En del tycker det är fullt naturligt att barn är nakna vid strandkanten och andra känner sig inte alls bekväma med det.

Hur gör ni i er familj? Är det badkläder på som gäller i offentliga sammanhang eller spelar det inte någon större roll?

Tyck till och berätta varför ni gör som ni gör i er familj!

Stina Sandström
stina@minbebis.com

Sätt betyg:
(2.86) 628 Röster


Läsarkommentarer (34)


 • Laila K Fre 22 jul 10:13

  Jag tycker att barn ska få vara barn och då kan inte föräldrar hela tiden sätta på badkläder eller andra kläder!!! Det verkar som om vissa föräldrar är lite väl hysteriska när det kommer till att inte visa sina barn nakna! Vad är de rädda för????

  När vårt barn är så stort att det kan gå omkring själv på stranden så kommer han vara naken om badkläderna är blöta i alla fall.

 • BellaSanta Fre 22 jul 10:34

  När vi var i Spanien för några år sedan blev vi varnade av både myndigheter och badvakter att vi inte skulle låta barnen bada/sola nakna då pedofiler åkte till stränderna för att fota barn. Därför är vi nu mera försiktiga med att låta barnen springa nakna.

 • Gopplan Fre 22 jul 11:21

  Vi kör mest på badkläder för att skydda honom från sol och sand. Han har både badbyxor, t-shirt och solhatt på sig om vi stannar länge på stranden. Blir det bara ett snabbdopp kan han få vara naken en liten stund.

 • lina Fre 22 jul 12:54

  enda andledningen att min lilla dotter har badbyxor på stranden är för att de känns lite säkrare och trevligare om hon skulle bajsa..sen kan dem gärna ha t-shirt för att skydda sig mot solen om den är väldigt stark.

 • Helena Fre 22 jul 16:33

  Jag tycker det är helt okej med nakna barn på stranden. Mina barn har varit nakna, Jesper är för stor nu (han vill inte själv visa sig utan kläder), men Kalle, som är 4 kan ibland springa nakenfis på stranden.

 • Anna Fre 22 jul 18:01

  Självklart ska barn få vara nakna! För mig känns det helt naturligt att små barn får vara nakna. Jag förstår inte varför det skulle kännas konstigt att låta barnen bada nakna.

 • Åsa Fre 22 jul 18:28

  Kläderna på! Iaf blöja! Andra får göra som de vill, men jag vill då inte att ev pedofiler ska se mitt barn naket!!
  Även andra barn som är nyfikna ska inte stirra på mitt barn. Jag har kläderna på, varför ska jag göra annorlunda mot mitt barn??

 • Stina Fre 22 jul 21:20

  Helt klart naket om dom vill!

 • Asplund Fre 22 jul 22:23

  Sambons dotter, samt våra blivande barn kommer ha/har badkläder eller t-shirt på sig. Endast av anledningen att de inte ska bränna sig lika lätt. O alltid ha hatt eller keps på. Vist får de bada nakna o utan kepsen/hatten på. Men ska de vistas vid strandkanten än längre tid för att leka och springa runt i vattnet så är det ett måste.

  Har inge emot att man låter barnen springa runt naken. Jag vill bara att de ska ha något på sig som skyddar mot solen.

 • Mamma till två Lör 23 jul 09:27

  Hade önskat att jag tyckte det kändes ok och att det endast var solen att skydda mot... Nu är ju dock tyvärr verkligheten fylld av värre hot än så... Så hemma i trädgården får mina fina barn självklart vara nakna men på badplatser sätter jag på badkläder...

 • Lisa Lör 23 jul 09:27

  Min son springer naken på stranden. Fast egentligen hade det väl varit bäst om alla barn hade badkläder på sig så hade dem ÄCKLIGA pedofilerna inte haft ngt att titta på..

  Det är nog den enda anledningen för annars ska väl barn kunna va barn & slippa ha blöja i bland!

 • 3 barnsmamma Lör 23 jul 09:44

  Låt barnen vara barn!!!
  Jag har flera par badshorts till sonen o flera söta baddräkter till dottern men det uppskattas inte utav de
  Får de välja är de helst nakna och det tycker jag de ska få vara så länge de kan
  Mycket solkräm o hatt sen är det fritt

 • Mamma till A. Lör 23 jul 10:32

  Jag har nog allt badkläder på min 2 åriga dotter vid stranden iaf. Vill inte som andra också skrivit, att pedofiler ska få njut av det. Aldrig säger jag! Tyvärr så finns det såna hemska människor....
  Men hemma får hon springa runt naken hur mycket hon vill..

 • Frida Lör 23 jul 11:08

  Klart att barn ska få vara nakna!!!
  Klart att man ska se till att skydda ömtålig hud mot att brännas.

  Det är väl precis som för vuxana egentligen; solskyddsfaktor - tröja, topless - naken,. Kanske finns det pedofiler som tittar men å andra sidan har det alltid funnits snuskgubbar som fluktar oxå och kvinnor går till strånder och solar och badar ändå. Tycker inte att man ska vara så hysteriskt orolig

 • MIrakel Lör 23 jul 18:09

  Barn är barn och då finns inte för naket.

  Barn är så oskyldiga som de bara kan bli.. var finns felet?

  Att förbjuda nakna barn är som att förbjuda korta kjolar, urringning, smink mm på tjejjer. Man kan inte gå runt och tänka att saker kan vara fel i någons ögon om det är det mest naturliga.
  Det är inte den som bär utan den som tänker som är boven.

 • LadyMama Lör 23 jul 20:47

  Skulle aldrig utsätta mina barn för risken att bli tittade på eller objekt för någon sjuk människas blickar. Man kan inte se alla som finns på stranden så här är det badkläder på som gäller!

 • Michaela Lör 23 jul 21:37

  Jag har alltid baddräkt på mina flickor när vi är på en "allmän" badstrand men när vi badar vid någon bekants stuga får dom va utan om dom vill. Dels skyddar det ju lite för solen med baddräkt och sen finns det ju människor som tittar lite väl mycket och det kan kännas direkt obehagligt. Bikini på riktigt små barn känns även helt fel, kan inte sätta tummen på varför men har aldrig gillat det.

 • Josse Sön 24 jul 08:44

  Är det badning på G så får min lilleman vara nakenfis. Och det tycker jag är helt okej, men en liten keps eller skuggig plats när solen steker på för mkt brukar ja se till att de finns i närheten.

 • Jessica Sön 24 jul 09:00

  Jag tycker att man ska skydda sina små änglar för solen så därför tycker jag inte de ska vara nakna.

 • Cecilia Sön 24 jul 10:36

  Oj vad jobbigt det måste vara att vara på stranden med barnen och tro att människorna som badar och solar där är pedofiler...! Jag hoppas och tror att pedofili inte är så vanligt att man av den anledningen inte skulle låta sina små ta ett nakendopp eller få njuta av att vara utan blöjan en stund. Pedofiler spanar nog dessutom in alla barn, även de med badkläder, tyvärr!! Självklart är det bra med kläder för att skydda mot solen, men en stunds nakenhet vid bad eller när solen inte lyser så starkt det ger jag gärna mina barn!

 • Sara Sön 24 jul 10:48

  Om man inte låter sitt barn vara naket om det vill vara det vill säga. "Vinner ju pedofilerna". Om vi skulle skydda oss sätt lås och så vidare på allt. Skulle vi sluta med att alla satt inlåsta i sina egna hus för att akta sig för det får galningar/idioter/dårar det finns där ute. Lev livet och gör precis som man känner!

 • zeinab Sön 24 jul 12:08

  jag tycker att barn ska vara barn , det e ok att barn e nakna på stranden när dem är små , det e inget fel med det.
  sen ska man ju vara försiktig om man ser att nån tittar extra mycket på sitt nakna barn det kan vara en pedofil.
  DÅ SKULLE JAG SÄTTA PÅ MITT BARN KLÄDER.

 • Dart Mån 25 jul 01:06

  Så, är ett barn med kläder på mindre barn än ett naket barn?

 • Marcus Mån 25 jul 09:50

  Det handlar inte om att skyla barnet, det handlar väl om att skydda barnet från farlig UV-strålning. Brunbrända ben i all ära....

 • umehanna Mån 25 jul 14:08

  Well, nu är det ju så att pedofiler även ser på barn med badkläder, SPECIELLT bikinibarn. Ett naket barn lämnar inget åt fantasin och är därför oftast med ointressant. Sitter det någon och ser ut att spana på stranden/plaskdammen/lekparken, så hälsa på dem, låt dem veta att ni sett dem och behåll tröjorna på på barnen! Ser ni nån som fotar: IFRÅGASÄTT!!!

 • BellaSanta Mån 25 jul 16:09

  Pedofiler kan titta hur mycket det vill, det kan jag inte göra något åt. Det jag kan göra något åt är att förhindra att nakenbilder på mitt barn dyker upp på nätet eller skickas mellan pedofiler.

 • AmandaM Mån 25 jul 16:58

  När först läste ''Hur naket är ok'' tyckte jag att de var löjligt, visst ska barnen få vara nakna på stranden om dom vill. Men sen efter att jag läst andra som skrivit om att dom blivit varnade för pedofiler som fotar.. AAaaa, blir så j*vla (ursäkta uttrycket) arg, kan barn få vara barn.. Om dom vill vara utan så ska dom få vara de, vill dom ha badkläder så låt dom ha de. Önska att detta bara var en fråga om sol & skydd mot de, inte mot äckliga pedofiler som jag helst såg inlåsta med sina sjuka syner..

 • Christine Mån 25 jul 20:28

  Vad då låt barn vara barn ?? Är mitt barn inte ett barn bara för att jag sätter på henne badkläder?

 • Mamma till1, snart 2.. Tis 26 jul 00:50

  Jag hade sååå önskat att våran son på 1½ hade kunnat få springa naken på stranden, men NEJ det får han inte!! Att jag som förälder skall riskera att något äckel njuter av att titta på våran son, riskerar att någon sjuk människa tar nakenkort på vårat barn som sedan hamnar på nätet osv... NEj tack! Våran son har på sig badkläder på stranden både för att skydda sig mot sol och eventuella äckliga människor! Detta behöver absolut inte ske, men för oss handlar det inte om "nog" utan att vara säker att vi inte utsätter honom för det! Det är så gräsligt att man som förälder skall behöva känna så, men som sagt i vår familj så skulle vi innte ens chansa! Andra får tycka och säga vad de vill, att vi är knepiga, "dumma" mot vårat barn eller vad man nu vill, men det kommer aldrig ändra vårat tycke och inställning. Vi tar ansvar för vårat/våra barn och andra för sina. (hur andra gör kan inte vi lägga oss i och måste respektera det, och vill då självklart att andra respekterar hur vi gör). Bra fråga och diskution!

 • Sara L Tis 26 jul 07:23

  Våran son får springa omkring naken på stranden. Smörjer in honom ordentligt och ser till att han har kepsen på huvudet. Där vi bor springer alla barn naken på stranden. Även dom barn som är kring 7år gamla.
  Bor i ett väldigt litet samhälle och alla känner alla.
  Skulle jag däremot fara på någon större strand på annan ort skulle sonen få ta på sig badbyxor.

 • Emmi Lör 30 jul 10:21

  Vår dotter är snart 2. När vi vistas på stranden har hon alltid UV-kläder och hatt på sig - inte för att jag är rädd för äckelgubbar som sitter och lurar i buskarna, utan för solens skull. Hemma i trädgården får hon springa naken med hatt eftersom det finns mycket skugga och hennes babypool har UV-tak. Jag tycker det är bra att föräldrar är uppmärksamma på att det kan finnas faror i form av pedofili även på stranden, att man är medveten om det, men att låta det styra helt och göra en till en paranoid förälder tycker jag är vansinnigt. Faror för våra barn finns överallt. Jag undrar hur många av er ovan som tex. publicerat foton av era barn på Facebook - bara för att endast era vänner kan se dem, betyder det inte att de är säkra. Faktum är att Facebook äger alla foton som läggs ut, vilket inte många är medvetna om. Nej, som sagt, att vara medveten och påläst är bra - hysterisk är det inte.

 • Raisa Sön 31 jul 10:19

  Jag undrar, liksom signaturen Christine, är barn inte barn om de har badkläder på sig? Denna kommentar "låt barn vara barn" dyker ofta upp i sådana här sammanhang och jag blir lika förvånad varje gång för jag trodde barn hade med ålder och inte med ev nakenhet att göra.

 • EmelieNikki Mån 8 aug 21:48

  Folket här inne verkar ha det väldigt jobbigt på stranden om de ska vara så himla oroliga för andra människor. Jag litar på min omgivning och att det inte är SÅ vanligt med otrevligt folk? Har aldrig dragit på min son kläder mer än badblöja beroende på hur magen är samt badbrallor brukar han själv be om då han inte gillar att vara naken. Sedan sitter jag någon meter ifrån honom när han badar men jag har aldrig någonsin märkt att någon skulle kolla in honom eller liknande, aldrig ens tänkt tanken. Då skulle man ju vara tvungen att aldrig lämna hemmet med barnen? Nej fy naturligt ska det vara att skydda barnen är inga problem men en del barn har sjukt med kläder vissa kanske behöver det i ofs.. men min son har alltid klarat sig med enbart solskyddsfaktor och då även på båten när solen är som starkast.. Gäller bara att ha tålamod att smörja några gånger ;D men det uppskattar han mer =)

 • Urban Sön 27 maj 10:10

  Jag förstår inte er rädsla för pedofiler... de är inte ute efter så pass små barn som självmant skulle vilja springa runt nakna. de vill nästan uteslutande ha barn mellan 7 och 14 och är dessutom väldigt, väldigt sällsynta.

  om barnet tycker att kläder är något man ska ha, så låt den ha det. tycker barnet att kläder är lite onödigt, låt den springa runt naken!

Vill du slippa fylla i texten ovan så registrera dig gratis här.Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm