Bild: Mikael Gustavsen

Träning och hälsa under graviditeten

Träning och hälsa under graviditeten presenteras i samarbete med Miro förlag. Barnmorskan Maria Wigbrant och hennes medförfattare till boken Stark, glad, gravid besvarar här dina frågor om träning, hälsa och mat, under och efter graviditeten. Skicka in din fråga idag!


Materialet du hittar här kommer från Stark, glad, gravid, en komplett hälsobok för dig som är gravid med massor av tips om träning, mat, avslappning och hälsa.
Huvudförfattare är Maria Wigbrant, barnmorska och träningsinstruktör. Hon och medförfattaren Lotta Brinck, dietist och matskribent, besvarar här dina frågor om träning, hälsa och mat under graviditeten och efter att du har fött.

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar, frågorna och svaren kan också komma att publiceras på miroforlag.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar.


 • Publicerad 2012-05-24 20:56

  Börja träna efter förlossning, när?

  Hej. Jag födde den 4 mars en frisk och kry son. Hade en komplikationsfri förlossning men fick sy några styng. Har vart på min efterkontroll hos bm och allt såg bra ut. Jag promenerar med barnvagnen nästan varje dag, minst 30 minuter/dag. Vi har både en träningscykel och crosstrainer hemma som jag undrar när jag kan börja använda igen? Är van att träna sedan tidigare, både hårdare konditionsträning och styrketräning. Har tidigare ridit och spelat ishockey samt friidrottat i flera år. Och var mer eller mindre på väg att komma i mitt livs form när jag blev gravid. Kroppen har iallafall vart van att träna om man säger så. //Madde

  Svar

  • Hej!

   Trappa upp träningen successivt, känn efter hur det känns och hur mycket du orkar, så kan du absolut börja redan nu. Kom ihåg att lägga mycket energi på att träna bäckenbotten.

   Lycka till!

   //Maria

  Taggar: efter förlossningen

Träningsrådgivare


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm