Bild: Mikael Gustavsen

Träning och hälsa under graviditeten

Träning och hälsa under graviditeten presenteras i samarbete med Miro förlag. Barnmorskan Maria Wigbrant och hennes medförfattare till boken Stark, glad, gravid besvarar här dina frågor om träning, hälsa och mat, under och efter graviditeten. Skicka in din fråga idag!


Materialet du hittar här kommer från Stark, glad, gravid, en komplett hälsobok för dig som är gravid med massor av tips om träning, mat, avslappning och hälsa.
Huvudförfattare är Maria Wigbrant, barnmorska och träningsinstruktör. Hon och medförfattaren Lotta Brinck, dietist och matskribent, besvarar här dina frågor om träning, hälsa och mat under graviditeten och efter att du har fött.

Om din fråga blir publicerad får du svar inom några dagar, frågorna och svaren kan också komma att publiceras på miroforlag.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor så kontakta därför alltid er lokala mottagning vid akuta problem eller frågeställningar.


 • Publicerad 2012-02-22 15:01

  träning

  Hej. Jag åker mycket längdskidor, och tränar styrka. mina planer efter förlossningen är att börja tävla igen(långlopp) Min fråga är; hur mycket i tid får jag träna om dagen för att inte skada barnet? Jag har tränat som mest 2 tim. om dagen i ett svep,men det är inte varje dag. Jag är i V 16 och jag har fått en liten mage, men jag tycker inte att jag har blivit speciellt mycket tjockare än V15.

  Svar

  • Hej!

   Rekommendationerna är max 60 minuter dagligen så jag skulle nog börja ta det lite lugnare om jag vore du. Se till att få i dig bra med energi så att du orkar. Variera - som du redan gör - kondition och styrka. Cirka 4 pass i veckan är lagom. Detta är inte en period när du bör elitträna utan träna för att orka och må bra. Lagom är bäst under denna period!

   Lycka till,

   //Maria

  Taggar: långlopp, lopp, längdskidor

Träningsrådgivare


Support: support@minbebis.com     Press   Priser och info

Annonsering 08 - 20 79 58

Mail: info@minbebis.com     Adress: Min bebis Allt för föräldrar, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm