Gravid vecka 1–5

Gravid vecka 1–5

Gravid vecka för vecka - här kan du läsa om allt som händer under gravid vecka 1 till 6. Under graviditetens första tre veckor sker befruktningen och morulan fäster i livmoderväggen.

gravid vecka 1

Graviditet

Graviditetens 40 veckor räknas från den första dagen i din senaste menstruation. Det är för att man ska kunna se när du hade din ägglossning som sker ca två veckor in i menscykeln. När du har din ägglossning har du störst chans att bli gravid. Om du tror att du är gravid kan du räkna ut vilket förlossningsdatum du har med hjälp av vår graviditetskalender.

Gravid vecka 1

gravid vecka 1

Gravid vecka 2

Under din andra graviditetsvecka har du ägglossning, ägglossningen sker ca två veckor efter din senaste mens första dag och det är då du har som störst chans att bli gravid.

Gravid vecka 2

gravid vecka 1

Gravid vecka 2

I graviditetens tredje vecka är bebisen i din mage bara i sin första. Graviditeten räknas från din senaste mens första dag. Befruktningen skedde när du hade ägglossning.

Gravid vecka 3

gravid vecka 1

Gravid mage

Misstänker du att du är gravid eller försöker du bli gravid är det hög tid att sluta med alkohol och rökning. Är du känslig för hormonsvängningar har du kanske redan börjat misstänka att du är gravid. Du kan känna dig lite tröttare än vanligt. Detta är för att du har ett ökat progesteronhormon.

Gravid vecka 4

gravid vecka 1

Graviditet

Har du inte anat att du är gravid innan så gör du det säkert nu. Det kanske ömmar i brösten, du blir varm, du vill gå på toaletten ofta eller kanske har du fått en känsla av mensvärk i magen. Men en del kvinnor känner faktiskt ingenting alls.

Gravid vecka 5

 


Gravid vecka för vecka - här kan du läsa om graviditetens 40 veckor.

Kommentarer

Om kvinnan tagit något riktigt skadligt i början av graviditeten så leder det ofta till missfall? Vad jag har fått höra så är det väldigt många som druckit utan att veta att de är gravida och det är inte alls någon fara så här tidigt för barnet sitter än så länge inte ihop med mamman. Dumt att skrämma upp folk i onödan. Alla vet väl att man inte ska dricka när man är gravid men vet man inte om det är det i inte så lätt. Vill påpeka att det var en läkare som berättade detta för mig när jag själv var orolig när jag hade festat innan jag tog gravtestet.

Tack för din kommentar! Med riktigt skadligt menar vi förstås inte alkohol i små mängder utan exempelvis droger. När man misstänker att man är gravid är det viktigaste att man slutar med både alkohol och tobak. Små mängder ska man inte oroa sig för. / Redaktionen

Jag förstår inte riktigt.. När kan man ta graviditetstestet? ska jag vänta tills ja skullat ha min mens, och två veckor till? eller ska man ta den två veckor efter sin senaste mens?

Vänta till du ska ha din mens och helst några dagar till! Om du har en cykel på 28 dagar så testar du dig på 28:dagen ca. Vissa tester är inte känsliga nog att använda tidigare. Med \"cykel\" menas från förra mensens första dag, till nästa mens första dag. Lycka till!

Hej! jag har några frågor här,,,, jag är gift i 4 år snart och har aldrig använd p-piller utan bara min man som hade skydd och Jag försöker bli gravid,, och jag har regelbudet mens det 27 dagar mellan rum, jag har försökt bli gravid i 3 månader nu men ingen resultat??+ vad bör jag göra för att öka chansen att bli gravid?? jag 25 år och min man är 30 år nu

Jag och min sambo (21 & 24 år) har försökt i 2½ år, imorse plussade jag efter att ha ätit klomifen denna månad. Det hjälpte mig! :) Lycka till!!

hej sara. va inte orolig du kan bli gravid jag försökte 6 månader o sen bli jag gravid . du måste ha sex nästan varja dag det kan hjälpa till att du bli gravid , lyka till

Hej Sara! Jag har igår fått reda på att jag väntar mitt tredje (!) barn och det verkar gå lättare för varje gång. Nr 1 tog 2år, nr 2 tog 4 mån, nr 3 tog 1 mån. Så oroa dej inte...ha roligt under försöken!

hej! jag tror jag är gravid, men kan man märka det redan i andra veckan att man är öm i brösten och ont i magen?

Att försöka bli gravid, får kroppen säger det till, men om när du känner dig ägglönssningen då är det dax med att göra omedelbart samlag med din partner och det säkert öker chansen om att bli gravid, det har jag provat.