Ägglossningstest visar de dagar du är mest fertil

Ägglossningstest visar de dagar du är mest fertil

Ägglossningstestet anger dagarna i din cykel där du är mest fertil och har störst chans att bli befruktad.

Med ett ägglossningstest ökar du dina chanser att bli gravid då det bara är 2 dagar i månaden som du har störst chans att bli gravid.

Hur fungerar ett ägglossningstest?

Precis som för ett graviditetstest krävs det att ett hormon har satts igång. Hormonet vid ägglossningen kallas LH (luteiniserande hormonet) och frigörs från hypofysen i hjärnan, det kallas LH-stegring. Detta sker 24 till 36 timmar före ägglossningen.

Tips! Clearblue Digitalt Ägglossningstest utlovar ett resultat som är 99% säkert redan efter tre minuter om du gör det 24-36 timmar före ägglossningen.

Resten är upp till dig och din partner!

För att kunna göra ett ägglossningstest måste du veta hur lång menscykel du har

Om du inte vet hur lång menscykel du har behöver du ta reda på det först för att med ett ägglossningstest kunna se vilka dagar som du har ägglossning.

Så här räknar du

  • Räkna den dag din menstruation börjar som Dag 1 (den första riktiga blödningsdagen).
  • Fortsätt räkna. Den sista dagen i din cykel är dagen innan nästa menstruation börjar.

Menstruationscykelns längd kan variera från kvinna till kvinna och från en cykel till nästa hos samma kvinna. Hos de flesta kvinnor varar menstruationscykeln mellan 23 och 35 dagar. Ägglossningen infaller 12 till 16 dagar innan nästa mens börjar, och du är som mest fruktsam samma dag som LH-stegringen börjar och dagen efter.

Källa: Clearblue.se