Öka fertiliteten

Öka fertiliteten

När man bestämt sig för att bli gravid vill många helst att det skulle skett redan i går. Därför har vi samlat några tips och tricks från den allt mer populärare österländska medicinen, där bland annat yoga säga öka fertiliteten.
 
Akupunktur.
Förespråkare för akupunktur menar att den ökade energi- och blodflödet som nålarna genererar skulle bidra till ökade chanser att bli gravid. Och just att man kan välja olika fokusområden genom att justera placeringen av nålarna kan man därför välja att fokusera på bland annat livmodern.
Det råder dock oenighet mellan läkare men de som är positiva till akupunktur menar att behandlingen sänker stressnivån, och kan hjälpa till mot ångest och depression. Dessa positiva effekter sägs vara en bit på vägen till graviditeten. 
 
Örtmedicin.
Örter och växtdelar i tablettformat eller som salva sägs vara bra för både män och kvinnor i det avseendet att det kan förbättra kvalitén på ägg, ökar spermaproduktionen, hjälper till att göra mensen regelbunden samt påstås stärka fortplantningsorganen. Men även om dessa anses vara naturläkemedel så kan de ändå innehåll starka preparat som inte bör tas utan konsultation. 
 
Yoga.
Egentligen är all form av träning bra då endorfinerna ökar och immunförsvaret stärks. Men vad yoga har som ä unikt är att de lugna nervsystemet, balanserar hormonhalten och förbränningen. De sistnämna är särskild känsliga under stress. Dessutom är de djupa andningarna man gör under yogan bra och lugnande. Men det gäller att yoga rätt!
 
I övrigt så är de klassiska rekommendationerna:
1. ha regelbundet samlag – och glöm inte orgasmen!
2. tajma in ägglossningen
3. begränsa kaffekonsumtionen till 1-2 koppar om dagen
4. inte dricka för mycket läsk som innehåller koffein
5. både kvinnor och män bör sluta röka samt minska alkoholkonsumtionen
6. män bör undvika varma bad och skippa att ha datorn i knät
7. bra kost och måttlig träning är a och o
 
 
Relevanta artiklar: