Annons:
 
10 myter som sägs avgöra bebisens kön

10 myter som sägs avgöra bebisens kön

Myterna är många över hur du kan lista ut om du ska få en pojke eller flicka, och man ska nog inte ropa hej förrän ultraljudet visar snopp eller snippa… men det är ju alltid kul att spekulera (speciellt om ni väljer att inte ta reda på könet i förväg)!

LÄS ÄVEN: 40 förkortningar du kan stöta på under graviditeten

1. Fostrets hjärtslag

Nästa gång du är på kontroll och ni lyssnar på fostrets hjärtslag, fråga barnmorskan om detaljer. Det sägs nämligen att om hjärtslagen är fler än 140 per minut så det en flicka, och är det färre än 140 i minuten så är det en pojke.

 

2. Illamående

Mådde du illa varje morgon i första trimestern? Då ska det tydligen vara ett tecken på att du kommer få en flicka.

 

3. Cravings

Om du är sugen på glass, blir det en flicka. Cravar du ättiksgurka? Då ska du ha en pojke. Enbart baserat på det väldigt stereotypiska att flickor ska stå för det ”söta” och pojkar för det ”salta”.

 

4. Magens form

Hur du bär bebisen i magen, ska ge indikationer på om det är en pojke eller flicka. Om du bär högt och åt sidorna, ska det ligga en liten flicka där inne. Om du bär lågt och din mage är till synes är en perfekt, bollrund mage är det tecken på att du väntar en pojke.

 

5. Kisstestet

Vissa påstår att färgen på ditt urin kan visa på om det blir en pojke eller flicka. Ljust, gult för en pojke och mörkare för en flicka.

 

6. Hyn

Saknar du den där gravid-glowen som alla pratar om? Då kan det vara en flicka på gång. Det finns nämligen en myt som säger att en flicka ”stjäl” mammans skönhet.

 

7. Ringen i snöret

Om du är gift, ta vigselringen och sätt den på ett snöre. Häng det över magen och se vad som händer; om den gungar i en cirkel sägs det vara en pojke, och om den gungar fram och tillbaka så är det en flicka.

 

8. Matematik

Enligt en gammal kinesisk tradition ska din ålder när du blev gravid plus månadens nummer i vilken du blev gravid, plussas ihop. Är det ett udda nummer är det en flicka, är det jämnt är det en pojke.

 

9. Händerna

Du behöver inte gå till ett medium för att läsa av dina linjer i händerna, kolla bara om dina händer är torra och spruckna = pojke. Mjuka och lena = flicka.

 

10. Bröststorlek

Inga bröst är helt identiskt stora, och speciellt inte i dessa tider när hormonerna flödar. Enligt gammal tradition ska du kunna utläsa könet genom att se till vilket bröst som är störst. Är det det vänstra, blir det en pojke. Är det det högra, är det en flicka.