10 tips som hjälper dig att bli gravid

10 tips som hjälper dig att bli gravid

Satsa på mycket kel, smek och sex om ni vill bli gravida. Pricka in rätt dagar för ägglossning, då ni har som störst chans att bli gravida.

Upplever du att du har svårt att bli gravid? Det tar olika lång tid för alla som försöker att bli gravida, här får du tio tips som kan bidra till ett snabbare plus på stickan.

 1. Sluta rök.
 2. Drick mindre alkohol.
 3. Stressa mindre stress kan påverka ägglossningen och din sexuella lust.
 4. Pricka in när du har ägglossning med ett ägglossningstest.
 5. Håll vikten.
 6. Träna – Rätt kroppsfettmängd kan hjälpa dig att bli gravid.
 7. Ät mer färsk frukt och grönsaker. På så sätt får du i dig mindre kalorier
  och mer näringsämnen som din kropp behöver.
 8. Drick tre koppar kaffe om dagen men inte mer.
 9. Gå på gravidyoga för att lära dig att koppla av och minska stressen.
 10. Kela, mys och ha mycket sex med din partner under hela månaden, inte
  bara kring ägglossningen.

Relaterade artiklar:
Öka fertiliteten 
Mer tomater åt männen!

Kommentarer

jag är snart 17 år och vill så gärna ha ett barn. har väntat i tre år och nu klarar jag snart inte av att vänta längre, drömmer om bebisar arbetar med bebisar och kan inte få dem ur min skalle. Skulle riskera mitt liv, karriär allt för att få ett barn.

Känner precis desamma! Jag är 23 år gammal och har varit ihop med min kille i 5 år nu. har längtat efter barn sen jag va 18 år. Nu vill jag ha! Nu har jag slutat med mina p-piller iaf! En liten bit på väg! :) Skulle vara så mysigt med en bebis!:)

Jag känner lika också! Är snart 19 år och har över två år haft extrem längtan efter barn! Jag och min sambo har precis förlovat oss och jag har nu äntligen gå ut skolan, som "malin" skulle även jag riskera livet & allt för att bli mamma..

Åh länner igen mig i alla tre som kommenterat. Jag är 21 och slutade på mina min-piller för 1 månad sedan, så nu försöker jag och min sambo bli gravida. Hade varit jätte kul om vi blev det snart, vi längtar båda.

Jag har varit tillsammans med min kille i över 5 år och fyller 22 i höst. Det ända som kretsar i min tankebana, dagligen, är barn. Jag känner mig redo för att skaffa ett barn. Alla kriterier som jag hade för mig själv är uppfyllda. Jag gick ut skolan med en utbildning, har ett fast förhållande, bor själv och har ett fast jobb. Problemet, vilket man kanske inte ska kalla det, ligger hos min sambo. Han vill ha barn men säger jämt "vi hinner". Självklart vill jag inte pressa honom om han inte är redo. Men ibland skulle det kännas skönt om han öppnade sig mer och att det gick att diskutera saken med honom.

Jag är 19 år och jag och min kille har börjat försöka få barn nu, jag vill inget mer än att ha en liten!! Drömmer om det varenda natt, drömmer om att jag är gravid, får reda på att jag är gravid, om att jag föder, osv osv... Har sökt massa på internet, och hittade denna sidan idag, jag är såååååå glad för att jag hittade denna sidan där alla vill och planerar barn!

Jag är närsomhelst 18, haft p-stav ett år nu, men tänker ta ut den, ska boka tid! Nu har jag bestämt mig, jag ska ha barn. Även om jag riskerar min pojkvän....

@maja, du borde tänka efter. Du ska inte riskera din pojkvän bara för att skaffa barn. Det är varken rättvist mot barnet eller din kille. Vill du inte att ditt barn ska ha största möjlighet att växa upp med båda föräldrarna tillsammans? Om ni sen skulle bestämma er för att bli gravida och det tar slut efter/under tiden är en annan sak. Jag förstår din längtan efter barn, längtar med, varje sekund efter att skaffa en bebis med min kille. Men han är inte redo än, och det får jag respektera. Sen kan man försöka komma överens och kompromissa. Men båda borde vara med på det. Det är bäst så!

Åh jag vill också verkligen ha barn, är 18 och varit tillsammans med min kille i 1,5 år och båda vi har samma tankar om att ett barn är välkommen in i vårt liv skulle vara underbart! Slutat med p-piller och nu jälvar ska de gökas haha..

Jag är 23 år och har en son på snart 5. jag vill jätte gärna ha fler barn, och jag har bara barn i huvudet hela tiden. Min kille vill inte ha barn ännu. vi har varit tillsammans i 1.5år. jag respekterar honom men vill bara bli gravid. Jag studerar också och det får mig att tänka på annat. så slutar man tänka på det så går det fortare. jag vet att det är svårt att koppla bort. men man får helt enkelt bita i det sura äpplet. Barn är det mest fantastiska som finns. och det gör ju inte det lättare att alla typ runt omkring en e gravida eller precis fått barn.