Underlätta livet med bebis - 5 tips

Underlätta livet med bebis - 5 tips

Är det dags för tillökning, eller är du nybliven förälder? Då förstår vi om du känner dig överväldigad och att det är många nya intryck och förändringar som sker.

Allt i från månader av förberedelser, till sömnbrist och en helt ny tillvaro. Vissa småsaker kan vara lätt att tappa bort i den (nåja, oftast) härliga bebisdimman.

Här är därför 5 praktiska tips som gör tillvaron med bebis lite smidigare:

1. Innan bebisen kommer

Ofta köper man bebisplagg löpande under graviditeten, eller får i present av nära och kära. Sedan kanske de viks fint och läggs i en byrå eller i en garderob. Men allt eftersom BF närmar sig – glöm inte bort att de plaggen som kommer användas direkt ska tvättas innan användning! Plagg som är nya från butik kan nämligen ha kvar spår av kemikalier i tyget från tillverkningen. Dessa kan irritera den lilla bebisens hud eller orsaka en allergisk reaktion, och det är därför säkrast att plaggen är tvättade innan de får hudkontakt.

2. Din nya bästa vän

Förutom blöjor, finns det något annat du högst troligen kommer använda på löpande band, nämligen; kräktrasor. Var beredd på att alltid ha en nära till hands, oavsett om ni myser hemma i soffan, är på barnvagnspromenad eller i matbutiken, och se till att ladda upp med en hel trave. Men oavsett hur många du har, behövs de såklart tvättas ofta. Vi rekommenderar att du tvättar dem i 60 grader för att det ska blir ordentligt rena.

3. Samsovning i all ära, men...

Bebisar mår bra av hudkontakt och lär sig snabbt att känna igen föräldrarnas doft, på gott och ont. Det finns knappast något mysigare att ha ett litet knyte på sitt bröst, men det kan vara frustrerande när hen inte vill sova utan att någon av er ligger nära och dessutom numera är ett 7 kilo tungt knyte. Ett tips är att ha ett gosedjur eller filt som doftar som någon av föräldrarna, och låta denna ligga nära bebisen. Förhoppningsvis kan ni smyga ut och kanske få lite egentid under bebisens sovstund.

4. Tvätta snutten

Det är inte helt ovanligt att det gosedjur eller filt som nämns ovan blir barnets favorit, och som gärna ska med precis överallt. Glöm därför inte att tvätta dem emellanåt! Maskintvätt i 60 grader varannan vecka gör susen för att hålla bakterier och dammkvalster borta. Ett tvättmedel fritt från parfym och färgämen som Neutral är det självklara valet, eftersom "snutten" ofta är i kontakt med bebisens hud.

5. Du vet bäst

Som förstagångsförälder är det lätt att oroa sig över småsaker, och det blir inte bättre av de ofantligt många källorna av information som finns där ute. Hur ofta ska bebisen badas? Ska du använda kräm? Är babyolja ett måste? Faktum är, att DU vet vad som är bäst för din bebis. Så länge du är uppmärksam på hur din bebis verkar må, och hur exempelvis hens hy reagerar på olika produkter, så behöver du inte läsa dig till hur du ska agera. Lita på dig egen förmåga, du är en bra förälder.

Neutrals produktserie är speciellt utvecklat för känslig hud ochrekommenderas av Astma- och Allergi-förbundet. Alla produkter är fria från parfymer, färgämnen och är särskilt utvecklade för känslig hud. De är fyllda av milda, effektiva ingredienser som rengör och vårdar dina kläder, dig själv och din familj. Se hela Neutrals sortiment på neutral.se. Här kan du läsa mer om produkterna!

 

I samarbete med Neutral