6 anledningar till att inte ta reda på barnets kön

6 anledningar till att inte ta reda på barnets kön

Ta reda på barnets kön, eller inte ta reda på barnets kön, det är frågan. Alla gör precis som de själva vill, men här är sex anledningar till att inte ta reda på barnets kön innan förlossningen.  

Därför ska du inte ta reda på barnets kön:

1. Överraskningen 

Du kommer aldrig få en större överraskning i livet. Det finns ju en anledning till att du inte öppnar julklapparna innan julafton, det här är samma anledning fast överraskningen blir ännu större och det bästa av allt? Du kommer bli nöjd oavsett vad det blir!

2. Förlossningen 

När du väl är mitt i förlossningen vill du bara att den ska vara över. Även om du vet att du snart kommer få träffa ditt barn kan nyfikenheten på vilket kön barnet har döva smärtan lite. Eller?..

3. Bettingtävlingar 

Betta med vänner och familj, blir det en flicka eller pojke? 50 procent chans att gissa rätt ger bra odds!

4. Presenter innan födseln 

Alla älskar att köpa små söta babykläder till dig om du väntar barn. Vet de dessutom att du väntar en liten flicka är chansen stor att du kommer få massvis med rosa, söta bodys med volanger på och små gulliga strumpor i spets. Vet de däremot inte om barnets kön ökar chanserna att du får lite andra bra-att-ha-saker till barnet som leksaker, praktiska saker, neutrala kläder och presentkort, och inte bara kläder som ser likadana ut.

5. Tålamodsprövande 

En egenskap som kan vara fördelaktigt att ha som förälder är ett bra tålamod. Att kunna vänta på att få reda på barnets kön i nio månader är en bra övning för det.

6. Vad spelar det för roll egentligen? 

När allt kommer omkring, vad spelar det egentligen för roll vilket kön det blir på bebisen? Viktigast är ju faktiskt att du får en frisk bebis.

LÄS ÄVEN: 6 anledningar till att ta reda på barnets kön 

Foto: Flotsam/Shutterstock

Se i videon nedan: 15 tidiga tecken på graviditet