6 anledningar till att ta reda på barnets kön

6 anledningar till att ta reda på barnets kön

Ta reda på barnets kön, eller inte ta reda på barnets kön, det är frågan. Alla gör precis som de själva vill. Här är däremot 6 anledningar till varför du ska ta reda på din bebis kön innan förlossningen.

Därför ska du ta reda på barnets kön:

1. Överraskningen
Bara för att du tar reda på könet innan förlossningen betyder det inte att du inte får en överraskning när du får reda på könet. Kanske tvärtom. Gör något roligt av att få reda på barnets kön, köp en könstårta, be barnmorskan skriva upp könet på en lapp som ni sedan kollar på under en romantisk middag.

2. Val av namn
Att välja namn är svårt som det är, att inte veta om det blir en pojke eller flicka gör det nästan ännu svårare. Tar du inte reda på barnets kön innan förlossningen kommer du stå där med två långa listor, en med pojknamn och en med flicknamn, eller kanske två helt tomma listor för att du inte kommer igång med tänkandet. Om du däremot vet om det blir en flicka eller pojke är det lättare att ta tag i namnfrågan på riktigt, då är ju antalet potentiella namn åtminstone hälften så många.

3. Shopping
Vet du barnets kön kan du börja förbereda dig genom att handla saker till bebisen. Visst måste inte allt vara rosa bara för att det är en flicka och blått om det är en pojke, men du kan ändå se den lilla människan framför dig om du vet om det är en flicka eller pojke.

4. Förlossningen
Du vet någorlunda vad det kommer att komma för en liten ny familjemedlem, och du kan fokusera på själva förlossningen istället för att undra ”blir det en flicka eller pojke?”.

5. Presenter innan födseln
Om dina nära och kära vet om du kommer få en flicka eller pojke kommer det att speglas på presenterna. Vill du att din dotter ska få saker i rosa eller spets eller att din son ska ha kläder och leksaker i blått är det en fördel att du berättar för alla om barnets kön så tidigt som möjligt. 

6. Vad spelar det för roll egentligen?
När allt kommer omkring, vad spelar det egentligen för roll vilket kön det blir på bebisen? Viktigast är ju faktiskt att du får en frisk bebis.
 

Har du/ni inte bestämt er för något namn på ditt/ert kommande barn ännu? I videon nedan ser du/ni tio namn som spås bli de populäraste inom de närmsta tio åren. Så vill du/ni att ditt/ert barn ska ha ett unikt namn bör barnet inte få något av dessa.