6 frågor som bara gravida får

6 frågor som bara gravida får

Som gravid kan man ibland få de mest konstiga och personliga frågorna, av vem som helst och när som helst. Känner du igen frågorna nedan? När du fått dem för hundrade gången kanske du inte orkar ge ett ärligt och förklarande svar längre.

 

Med inspiration från sajten babygaga.com har vi till varje fråga skrivit tre alternativa svar; ett snällt, ett ironiskt och ett snäsigt. Självklart tycker vi att du ska svara snällt när du får en fråga, även om det snäsiga svaret kanske är det första som kommer upp i ditt huvud...

 

Fråga 1: Får jag ta på din mage?
Denna fråga får du höra nästan varje dag, eller hur? Det är förmodligen ett sätt för den som frågar att visa sitt intresse, men det är fortfarande din mage och din kropp det handlar om. Självklart kanske du tycker det är okej att de som står dig nära känner på din mage, men du vill nog inte att vem som helst ska göra det. Då kan du svara med dessa repliker:

Snällt svar: "Tack för att du frågar. Du kan få titta, men inte känna"
Ironiskt svar: "Får jag känna på din?"
Snäsigt svar: "Vill du känna på mina bröst och vader också? De har också växt"

Fråga 2: Var det planerat?
Det kan vara en av de konstigaste frågorna du kan få av någon du inte känner så väl. Oavsett om du planerat din graviditet eller inte behöver inte alla veta om det.

Snällt svar: Le och fråga ”varför vill du veta det?”
Ironiskt svar: ”Frågar du om vi hade oskyddat sex?”
Snäsigt svar: "Var du planerad?”

Fråga 3 : Gud du är ju jättestor! Ska du ha tvillingar?
Även om du är gravid och har växt på grund av att ett litet liv växer i din mage är det inte särskilt trevligt att någon påpekar din vikt. Vem vill egentligen höra att man är ”jättestor”?

Snällt svar: ”Nej, det ska jag inte”
Ironiskt svar: ”Det är framför allt fett, men tack för att du frågade”
Snäsigt svar: ”Jag kanske ska ha trillingar. Hur många ska du ha?”

Fråga 4: ”Kommer du att amma?”
Idag verkar det som om alla har en åsikt när det kommer till amning. Om en person ställer denna fråga kan du vara ganska säker på att hen kommer att förklara sin åsikt för dig. Vill du veta den?

Snällt svar: ”Varför undrar du?”
Ironiskt svar: ”Jag? Nej, jag slutade när jag var ett år”.
Snäsigt svar: ”Vadå då, är du hungrig?”

5. ”Vet du vad du ska få?”
Många frågar dig nog om du vet om du ska få en flicka eller pojke. Det är ingen elak fråga men du kanske inte vill få den av varje person du möter?

Snällt svar: ”En liten bebis”
Ironiskt svar: ”Hoppas verkligen det kommer en människa!”
Snäsigt svar: ”Nej, jag väntar fortfarande svar på tre faderskapstest”

6. ”När är du beräknad?”
Visste du att bara cirka 4 % av alla barn föds den dag de är beräknade? Därför kan det vara ganska irrelevant att berätta den exakta dagen du är beräknad med risk för att du blir översvämmad av meddelanden i mobilen eller i sociala medier när den dagen kommer. Har du inte fött då kanske du bara blir stressad av alla som hör av sig.

Snällt svar: ”Det är dags i december”
Ironiskt svar: ”Samma dag som bebisen tittar ut”
Snäsigt svar: ”Va? Jag har redan fött”