6 milstolpar ditt barn når som doktorn inte frågar om

6 milstolpar ditt barn når som doktorn inte frågar om

När du går med ditt barn till BVC kontrolleras barnets utveckling i form av längd, vikt, reflexer, språklig utveckling etc., men här är 10 milstolpar som doktorn inte kollar.

 

1. Den första hela meningen

Den dagen ditt barn kan säga en hel mening har hen nått en stor milstolpe.

 

2. Första dygnet utan blöja

Alla barn har blöja olika länge i livet, men oavsett när ni slutar med blöja kommer det någon gång att vara en sista gång som du byter blöja på din lilla. Första dygnet ditt barn klarar sig utan blöja är en riktig milstolpe!

 

3. Första tecknet på rytm

När du ser ditt barn känna rytmen i kroppen för första gången så att hen gungar med i takt till musiken. Kanske har du en kommande Beyoncé eller Ed Sheeran på gång?


LÄS ÄVEN: 9 saker som beskriver hur viktiga vi är för våra barn

 

4. Första restaurangbesöket

Tänk den gång som hela familjen går ut på restaurang tillsammans och istället för att låta din minsting äta medhavd barnmat beställer ni in något från menyn även till hen. Vilken grej!

 

5. Första promenaden utan barnvagn

De flesta föräldrar är nog överens om en sak vad gäller barnvagnar, de är ju väldigt bekvämt att kunna dra ditt barn i den men samtidigt är den ju väldigt otymplig emellanåt. Tänk den gång ditt barn är så pass stort att ni för första gången faktiskt lämnar barnvagnen hemma när ni ska ut på promenad.

 

6.  Första tecknet på syskonkärlek

Har du två eller fler barn kommer ditt hjärta att ta ett extra skutt när du för första gången ser dem visa sin syskonkärlek till varandra.


LÄS ÄVEN: 17 milstolpar du går igenom under graviditeten