7 saker du inte förstår förrän du får barn

7 saker du inte förstår förrän du får barn

Livet innan barn skiljer sig åt från livet med barn på många sätt. Här är sju saker du kanske inte visste om dig själv eller föräldraskap innan du fick barn.

 

1. Hur värdefullt det är att få sova ut

När man inte har några barn själv får man ibland höra ”du borde njuta av att sova innan du får barn”. Då är det ganska svårt att förstå den verkliga innebörden i det, men när du får barn kommer du att förstå – och förmodligen säga samma saker till de du känner som inte har barn.
 

2. Vad ”ledigt” faktiskt innebär

Du vet de där timmarna du spenderar på att göra ingenting, när du kanske ligger i soffan och har seriemarathon med någon halvbra serie? Kanske är du rent av uttråkad för att du inte har något att göra. De timmarna och den känslan kommer vara så gott som ett minne blott när du får barn. Då har du alltid något att göra, och när du väl får några timmar i soffan kommer du att n.j.u.t.a.
 

3. Att bajs finns i så många färger

Det kanske låter konstigt, men du kommer bli förvånad över hur många olika färger ditt barns bajs kan vara. Det är mer än bara 50 shades of brown, så få inte panik om det snarare är grönt eller kanske gult än brunt.

LÄS ÄVEN: 10 äckliga saker som du blir immun mot när du blir förälder

4. ”It (really) takes a village”

Oavsett om du är en hemmaförälder, singelförälder eller karriärförälder så kommer du att behöva ta hjälp av någon ibland, och ibland kanske du behöver hjälp utan att veta om det. Så tacka inte nej bara för att vara artig om någon erbjuder sig hjälp.
 

5. Hur påfrestande de första månaderna kan vara

Första tiden med bebis kommer vara intensivare än något annat som du är van vid, och sömnlösa nätter på det. Om du klarar de första månaderna som förälder, så kommer du att klara allt.
 

6. … Men även hur stark du faktiskt är

Om någon skulle säga till dig innan du blev förälder vad du skulle orka med när du får barn skulle du kanske inte tro dem. Men när du väl får barn själv kommer du att förstå hur stark du faktiskt är.
 

7. Hur mycket kärlek som faktiskt ryms i ditt hjärta

Innan barn har vi känt kärlek till vår familj, vår partner och våra vänner – och det är underbart. Däremot går den kärleken inte upp emot den kärlek som du kommer att känna för ditt barn, det är något helt annat. Tänk dock på att alla inte känner kärlek direkt när barnet kommer, den kan även växa fram och när den väl är där så kommer du vara förvånad över hur mycket kärlek du kan känna.

LÄS ÄVEN: Inköpslista bebis - det behöver du innan barnet kommer

 

Foto: Alena Ozerova/Shutterstock.com

Försöker du bli med barn? Då finns det några saker att ha koll på när du gör graviditetstestet. Se vad du ska ha koll på i videon nedan.