7 saker en mamma bör veta om snoppar

7 saker en mamma bör veta om snoppar

Om du just blivit mamma till en liten son så finns det en hel del du måste ha koll på om hans private parts. Bebisars snoppar kan lätt överraska, chocka och i vissa fall skrämma en. Men bara lugn, det finns oftast en naturlig förklaring bakom allt som händer. Se sju otippade saker som antagligen kommer chocka dig i videon nedanför, eller fortsätt läsa mer i artikeln.

 

1. De kan få erektion mycket tidigt 
Små pojkbebisar kan få erektion redan när de är några veckor gamla. Detta kan chocka och skrämma dig som förälder, men det är fullt normalt. Det här betyder alltså INTE att de kommer att ha erektil dysfunktion vid ung ålder eftersom de hade alltför många erektioner tidigt i livet. Ett lite roligt problem som dock kan uppstå till följd av detta är att det blir lättare för bebisen att kissa i ögat under ett blöjbyte, så du kommer vilja agera snabbt!

2. Om något råkar viras runt den gör det ont!
Innan de kan prata och berätta vad som är fel, är det hjärtskärande att se ditt barn i smärta. Om din lilla pojke gråter och verkar ha ont kring snoppen är det viktigt att kontrollera området, särskilt innan du rusar med honom till akuten eftersom du tror att han har den värsta sortens blindtarmsinflammation. Det kan finnas en möjlighet att något är lindat snoppen. ”Något” kan vara ett mänskligt hårstrå, och du kommer att undra hur fasen du ska få bort det. Ta fram en pincett och ett förstoringsglas, om det inte går med händerna förstås!

3. Den kan försvinna.
Speciellt om du har en extra knubbig bebis med lite extra hull. Det kan då se ut som en liten rund boll där snoppen egentligen ska vara. Få inte panik och ring läkaren och skrik ”Jag kan inte se min sons penis”. Använd strategiskt två fingrar på varsin sida av huden runt om snoppen, och voila - så kommer den dyka upp igen! Så bli alltså inte förvånad om ditt barns penis försvinner. Fullt normalt.

4. De kanske gråter för att pappas snopp är större.
Om din son någon gång duschar med pappa, så kan det vara så att de en dag inser att deras egen snopp är lite olik pappas. Kanske att han blir lite ledsen för att pappas snopp är större. Men, förhoppningsvis, så kan pappan förklara varför det är på det här viset. Och att sonens kommer växa och bli större.

5. När sonen börjar prata, så kommer det här bli en stor konversation.
Om den står upp, kommer han att berätta. Och den slår emot benet, så kommer han att berätta. Om den svider efter att ni badat i en klorfylld pool, kommer han att berätta. Om allt detta händer offentligt, så kommer han att berätta.

6. Små pojkar tycker om att mäta saker.
Om detta stämmer in på ditt barn, så kan du investera i lite måttband. Dessa är säkra, och speciellt om de bestämmer sig för att mäta deras lilla sak som hänger mellan benen.

7. De kommer fråga varför vissas snoppar ser annorlunda ut.
Vissa har förhud, andra inte. Man tänker inte så mycket kring det här förrän det händer. Eller snarare förrän sonen vid middagsbordet frågar varför pojken på stranden hade en penis som såg annorlunda ut till skillnad från sin egen.

 

En sak vi lärt oss om detta, är att det här med snoppar är ett STORT diskussionsämne, trots att själva kroppsdelen är i samma storlek som en tändsticksask.

 

Källa: www.scarymommy.com