Annons:
 
7 saker vi är trötta på att höra när vi tar med vår bebis till stranden

7 saker vi är trötta på att höra när vi tar med vår bebis till stranden

Sommar, sol, strand! Alla småbarnsföräldrar vet att det är en del som ska förberedas inför en strand-dag med barnen. Ändå kan andra strandbesökare vara snabba på att anmärka saker... något i den här stilen: 

LÄS ÄVEN: Så skyddar du småbarnen från solen 

”Oj, vad hen ser varm ut!”

Ja, det är sommar och sol ute, inte så konstigt att även bebisar reagerar på värme. Det var förövrigt varmare i min livmoder och hen klarade sig bra där.

 

”Har hen solskydd på sig?”

Åh, tack för påminnelsen! Jag glömde tillfälligt bort allt som har med föräldraskap att göra om smörjde in min bebis med babyolja istället.

 

”Det ser ut som att hen behöver vatten”

Vet du vad, ja det gör hen. Det är även därför som hen har sin flaska bredvid sig, fylld med vatten som hen kan ta och dricka ur när som helst. Fantastiskt hur det funkar, eller hur? Förövrigt har jag ingen koll på vätskebalans alls, och den här muggen jag har i handen är full med vodka som jag tänker svepa nu.  

 

”Har du sett att hen är i solen?”

Vadå, menar du att min bebis som är täckt med solskydd och även bär ett långärmat plagg med UV-skydd just nu insuper den dödliga vitamin D? Det låter ju fruktansvärt. Eller vänta – det kanske är därför vi befinner oss på stranden.

 

”Jag tycker så synd om hen, hen ser så varm ut!”

Hmmm, hen sitter ju faktiskt och skrattar med sina syskon under vårt parasoll och äter en bulle. Men fortsätt du att tycka synd om hen bara.

 

”Har du sett att hen inte har någon solhatt på sig?”

Du menar den accessoaren som ingen bebis i hela världen vill ha på sig? Ja, jag har noterat det, men hens huvud är skyddat med solskydd även under de små stunderna då hatten åker av (cirka varannan minut) och jag tror faktiskt inte att det är någon fara.

 

”Är inte hen lite för liten för att vara på stranden?”

Hen är skyddad från topp till tå med solskydd, ligger i skuggan och halvsover. Vad exakt i det är hen för liten för? Man är aldrig för liten för att njuta av en härlig sommardag, så det så! 

 

LÄS ÄVEN: Gravid i sommar - detta ska du tänka på