7 stadier du går igenom när du tar ett graviditetstest

7 stadier du går igenom när du tar ett graviditetstest

Oavsett om du försöker att bli gravid, eller om du bara råkade märka att din mens är försenad, är det dags att ta ett graviditetstest.

Då ett test av denna karaktär inte är en del av din dagliga rutin, är det vanligt att du kommer känna alla möjliga olika känslor under de olika stadierna då du tar testet. Något i den här stilen:

LÄS ÄVEN: Graviditetstest - en liten sak med stor betydelse

1. Nervositeten 

Från minuten du bestämmer dig för att ta ett test, byggs en förväntan upp. Graviditetstest är en stor grej! Ditt hjärta kommer klappa lite hårdare, du kan känna dig skakig, svettas, och till och med svimfärdig. Du kanske även börjar prata med din hund, eller högt för dig själv. Detta är fullt normalt.

 

2. Bruksanvisningsutmaningen

Ok, inte alla lyckas röra till det med anvisningarna, men vi vågar nästan gissa att majoriteten av alla som någonsin ska ta ett hemma-test läser instruktionerna minst tre gånger för att försäkra sig om att allt går rätt till. Kisset måste nudda stickan hur länge? Och den ska läggas ner på det här sättet efteråt, eller hur? Bäst att läsa en gång till för att vara säker.

 

3. Kisseriet

Ja, en viktig komponent för ett graviditetstest som görs hemma är ju själva kisset. Vissa väljer att samla det i en ren kopp, medan andra kissar direkt på stickan. Dessa moment kan, hur banalt det än känns, innebära en stor utmaning, om ditt sikte och ögonmått inte riktigt är på topp. Räkna med kiss på händer, på golvet, och ja lite överallt egentligen.

 

4. Det plågsamma väntandet

Detta är definitivt det mest påfrestande stadiet. Vissa positiva test visar två streck inom några sekunder, medan andra tar sin tid. Ett troligt scenario är i alla fall att du kommer att sitta och stirra ut testet i cirka tio minuter utan att blinka för att försöka lista ut om ni inom kort kommer att bli med ny familjemedlem.

 

5. Kisandet

De flesta graviditetstest har ett streck som visar att testet var korrekt utfört (det vill säga att du har kissat ner det tillräckligt). Det andra är självaste Strecket med stort S. Oavsett vilket resultat du hoppas på, kommer du komma på dig själv med att stå och kisa med ögonen för att möjligen se om det är ett svagt, svagt andra streck som har format sig. Kanske syns det bättre om du tittar på det i dagsljus? Ska du skicka en bild till din bästa vän för ett utlåtande? Eller lägga upp en bild på nätet och be om andras åsikter? Generellt är det så att om du inte ser något streck så finns det inget streck. 

 

6. Insikten

Vad än du än får för resultat, kommer en våg av känslor att skölja över dig. Lättnad, spänning, glädje, rädsla, osäkerhet, tacksamhet, sorg, tomhet allt är möjligt! Var bara beredd på att alla dessa kommer att formas i ditt bröst inom bara några minuter och det kan vara minst sagt omtumlande.

 

7. Landningen

Efter virvelvinden av känslor du precis erfarit, behöver du landa lite i vad som precis har hänt. Vårt tips är att sätta dig bekvämt, trycka igång din favoritserie, mumsa på något gott samtidigt, och inte tänka så mycket… i några minuter i alla fall. 

 

LÄS ÄVEN: Vilken ställning är "bäst" om du vill bli gravid?