Annons:
 
Andranamn på barn – tips när du ska välja

Andranamn på barn – tips när du ska välja

Att välja andranamn på sitt barn är för vissa enklare än att välja förnamnet, men för många innebär valet av andranamn en del dilemman. Frågor som hur många namn som egentligen är okej, om de passar ihop med förnamnen etc. kan uppstå. Andranamn blandas ibland ihop med mellannamn, men det sistnämnda brukar ofta användas när man talar om andranamn.

Här är några tips när du ska välja andranamn till ditt barn

1. Släktnamn
Att välja namn som gått i fler generationer i släkten är vanligt. I många släkter heter både barn, mamma, mormor och gammelmormor samma sak i andranamn.

2. Närmsta familjen

Man kan även ta sina föräldrars namn, eller sin partners förstås, alternativt syskons namn. Det blir en fin gest mot familjen.

3. Geografiskt bundna namn

Blev barnet till i någon häftig stad, eller har ni nära band till någon ort i världen kan man även namnge barnet efter det. Då får namnet en fin betydelse.

4. Månad på året

Varför inte ge barnet ett namn utifrån den månad på året hen föddes i?

5. Kompromiss

Är du oense med din partner om vilket tilltalsnamn barnet ska få kanske ni kan kompromissa om att det ena namnet får bli mellannamn.

6. Något du gillar

Och sist men inte minst, namnen måste inte ha någon särskild betydelse, utan man kan förstås även bara välja ett namn som man gillar. 

Annons: