Annons:

 
Bästa sexställningarna när du är gravid

Bästa sexställningarna när du är gravid

För vissa är lusten på topp, för andra är det inte ens ett alternativ förrän magen är borta. Sexlusten när man är gravid varierar väldigt mycket från person till person, och det finns självklart inga krav på hur man ska vara. Om båda har lust, tycker vi att ni ska passa på att njuta av varandras sällskap så länge det bara är ni två i familjen (om det är första barnet)!

Att hitta en ställning som fungerar även när man har en mage som putar är nästa utmaning. Det kommer förmodligen att vara lite krångligare än vanligt, men skam den som ger sig! Här kommer några förslag på ställningar som våra medlemmar har tipsat om och som funkade när de var gravida.

 

Ovanpå

Kvinnan ovanpå mannen brukar funka utmärkt, så länge magen inte är allt för gigantisk. Vissa kvinnor tycker det är lite olustigt att se magen eller känner sig inte bekväma med att deras kropp ser annorlunda ut inför sin partner, men vi tycker nog hellre att man ska fokusera mer på njutningen och mindre på det ytliga.

 

T:et

Kvinnan ligger på rygg med benen i en 90 graders vinkel, och mannen från sidan; perfekt då du ligger ner och han gör det mesta av jobbet.  

 

Skeden

Magen märks knappt i denna ställning, och ni kan ha sex som vanligt. Eftersom man ligger ner behöver det inte bli ansträngande för dig som gravid utan du kan slappna av och ha det skönt. Testa även att lyft på det övre benet (så högt magen tillåter). 

 

Bakifrån

Förutom att det kan bli något påfrestande för dig som gravid att hålla dig uppe, är denna ställning toppen då magen inte är i vägen över huvud taget.

 

Ryggen mot

Mannen sitter på en stol, och kvinnan ovanpå med ryggen emot. Mannen kan hålla om magen för extra stöd! 

 

Oralsex

Här borde det inte vara några konstigheter, då magen är mindre inblandad. Det enda skulle vara att man blir mindre smidig och böjlig.

 

Experimentera er fram till vad som passar er bäst helt enkelt! Närhet och intimitet är viktiga beståndsdelar i en relation, och speciellt när ni genomgår en så stor förändring som ett barn faktiskt är. Att vara varandras stöd på alla plan är A och O!

Observera att denna artikel är skriven utifrån en man och en kvinna, vilket dock inte betyder att vi på Min Bebis ser detta som normen för hur ett föräldraskap ser ut. 

Annons: