Annons:

 
Babymoon – 5 tips till dig som vill åka på babymoon med din partner

Babymoon – 5 tips till dig som vill åka på babymoon med din partner

Babymoon – en resa man som par gör när man väntar sitt barn, vilket alltså är sista resan (åtminstone på ett par år) som man gör på tu man hand. Här kommer lite tips att tänka på inför resan.

När du ska åka

Den bästa tidpunkten att resa är mellan vecka 13 och 27. Om du planerar att resa med Emirates efter vecka 29 behöver du ett utlåtande från din läkare, och det samma gäller många andra flygbolag. Kolla även upp vad som ingår i din försäkring och i vilka veckor den täcker oförutsedda utgifter i samband med flyg.

Destinationen

Syftet med babymoonen är att du och din partner får njuta av kvalitetstid innan barnet kommer. Kanske vill ni ha något romantiskt resmål som samtidigt erbjuder härliga utflykter och sevärdheter. Som gravid är man extra känslig och det kan vara smart att välja en destination med kortare restid.

Planeringen

När ni väl bestämt er för babymoonens destination är det viktigt att samla information om var närmaste sjukhus ligger om det skulle uppkomma ett behov att söka vård.

Packa rätt

En graviditet kan vara påfrestande för somliga kvinnor. Kom därför ihåg att packa bekväma plagg och skor som är promenadvänliga.

Klara av flygresan

När du väl sitter på flygplanet är det bra om du försöker röra på dig lite någon gång i timmen, genom att promenera i gången eller åtminstone stå upp. Kan även vara bra att stretcha när du har möjlighet, och försök undvika att sitta med korsade ben då det stryper blodcirkulationen.

Njut!

När du väl är på plats kan det vara skönt att planera in lite lagom antal aktiviteter så ni hinner både njuta av sevärdheter och av varandras sällskap i lugn och ro. När bebisen väl fötts kommer resorna de kommande åren att vara långt ifrån total avkoppling och lugn och ro.

 

Tipsen kommer från Emirates

 

Annons: