Camilla Håkansson - från Idol till egen barnskiva

Camilla Håkansson - från Idol till egen barnskiva

Camilla Håkansson medverkade i Idol 2009 sen blev hon mamma och musiken tog en ny vändning. Nu är hon aktuell med den egenskrivna barnskivan "Ett barns funderingar".

Ålder: 24 år.
Familj: Sambon Johan och sonen Leon 9 månader.
Bor: Kalix sedan 3 år tillbaka, Uppväxt i Norrköping
Aktuell med: Mitt första egenskrivna barnalbum ” Ett barns funderingar”.

Hur kommer det sig att bu bytt inriktning på musiken?

Det blev en ganska naturlig inriktning när jag själv blev mamma, sen har intresset för barn alltid varit stort. Ibland känns det som att jag var en clown i mitt tidigare liv så det här passar perfekt.  

Vad vill du förmedla med din musik?

När jag började skriva på ”Ett barns funderingar” var jag väldigt noga från första textraden att just hitta en låt till varje barn. Till ett barn som saknar en förälder, till en om avundsjukan och kärleken till ett syskon. Till barnet som funderar mycket och låtar till de som har mycket fantasi som alla barn har mer eller mindre.        

Du har skrivit alla låtarna själv på skivan, vilken av låtarna betyder mest för dig?

Jag skulle vilja säga att låten Ett Barns Funderingar, Lilla pappa och Kära Mor betyder allra mest för mig. Måste jag välja bara en låt så är det Kära Mor. Just för att den handlar om min farmor som betydde otroligt mycket för mig. Hon försvann ur mitt liv för fem år sedan på grund av sjukdom, det var en jobbig period i mitt liv. Min kära gamla mor.

Ett Barns funderingar betyder mycket just för att jag skrev den när jag var 12 år, den har varit med länge. Lilla Pappa berör mig väldigt mycket eftersom jag har två barn som står mig väldigt nära som förlorat sin pappa trots att han fortfarande finns i livet. Den handlar om längtan eller saknaden till en förälder över lag, bara längtan när man bor varannan vecka. Eller en förälder som bara inte är närvarande och kärleksfull.      

Var kommer man kunna se dig live inom den närmsta tiden?

Redan imorgon Lördag 10 december! Spelar och signerar i Luleå, Galleria Smedjan. Tider hittar ni på min hemsida. www.camillahakansson.se Därefter spelar jag på Hotell Valhall i Kalix under hela nästa vecka, 12-16 december under Julbordslunchen.

Var kan man köpa skivan?

Ni kan köpa skivan på min hemsida och även få den signerad med innehavarens namn. Sen kan ni även köpa den på Itunes. Som minbebis besökare får ni även 15% rabatt på albumet om ni beställer den innan Jul, perfekt julklapp till något barn du håller kärt. Eller till dig själv;)  Tjuvlyssna gärna på Spotify innan!

Du har ju även nya projekt på gång efter skivan, vad kan du avslöja kring det redan nu?

Till sommaren finns min nya barnbok ute i bokhandeln. Kan inte säga mer än att det är en mysig story med figurer/djur tecknade av en superduktig illustratör ”Mikaela Wärendh” som bla har illustrerat mitt barnalbum. En riktig färgklick kommer det bli