Det här säger dina flytningar om hur fertil du är

Det här säger dina flytningar om hur fertil du är

Visste du att du kan utläsa mycket av var i din menscykel du befinner dig genom att se på dina flytningar?

Din kropp beter sig lite olika beroende på var i menscykeln du befinner dig. Flytningar är en sak som förändras under cykeln. Man brukar tala om att det finns fyra olika typer av flytningar: livmoderhalssekret.

Äggviteliknande livmoderhalssekret

Detta sekret liknar, precis som namnet antyder, äggvitan i ett okokt hönsägg. Detta sekret tyder på fertilitet mest av alla fyra olika typer. Oftast kommer det under ägglossningen eller när ägglossningen är på gång. Sekretet ökar i mängd och kan kännas halt när du torkar dig efter toalettbesöket. Sekretet är segt och går att ”dra” i och anledningen till det är för att det ska göra det lättare för spermierna att simma upp genom livmoderhalsen.

LÄS ÄVEN: Då har du störst chans att bli gravid 

Vattnigt livmoderhalssekret

Även detta sekret tyder på att du är fertil. Denna typ är vattnig och kan både kännas som och likna kiss i trosan. Detta sekret gör det, precis som det äggviteliknande, lätt för spermierna att simma upp genom livmoderhalsen.

Krämigt livmoderhalssekret

Detta sekret är inte fertilt och kan ibland kallas för lotionflytningar, just på grund av dess konsistens. Det kan komma både innan, efter och under ägglossningen. Sekretet är krämigt, förmodligen för att begränsa spermiers rörlighet. Färgen kan vara allt från vitt till ljusgult.

Klistrigt livmoderhalssekret

Detta sekret är det minst fertila av de fyra olika typerna. Denna typ kommer när mensen närmar sig och är mer klistrigt än de andra sekreten i konsistensen. Det är tjockt och klistrigt och gör det svårt för spermier att ta sig igenom. 

LÄS ÄVEN: Ägglossning, så funkar det

Misstänker du att du är gravid? I videon nedan ser du 11 tidiga tecken på att det faktiskt kan vara så att du har en bebis i magen.