Annons:
 
Donera bröstmjölk – så går du tillväga

Donera bröstmjölk – så går du tillväga

Den bästa näringen för spädbarn är bröstmjölk, och för prematurbarn, alltså barn som är för tidigt födda, och sjuka bebisar är bröstmjölk i vissa fall livsnödvändigt. Men mammor till prematurbarn har sällan hunnit få igång bröstmjölksproduktionen, och vissa kvinnor får det ju aldrig, och då är det viktigt att det finns donerad bröstmjölk att ge barnet.

Om barnet tidigt kan få den näringsrika bröstmjölken säkerställer man att barnet får i sig den näring det behöver. Prematurbarn är extra känsliga och för dem finns det ingen lämplig modersmjölkersättning vilket gör att de är beroende av att få tillgång till bröstmjölk.

De för tidigt födda barnen behöver inte mycket bröstmjölk, utan några milliliter kan räcka i början. Därför gör varje donerad droppe bröstmjölk skillnad för dessa barn!

Tillhör du en av de kvinnor som har mer bröstmjölk än ditt barn behöver? Då kan du donera överskottet. Är du intresserad av att donera din brösmjölk? Det finns bröstmjölksbanker på flera platser runt om i landet. Här hittar du din närmaste mjölbank!

 

Källa: brostmjolkforlivet


LÄS ÄVEN: Bröstmjölk eller modersmjölksersättning? 

Annons: