En vanlig dag som mamma

En vanlig dag som mamma

En man kom hem från jobbet och hittade sina 2 barn ute i trädgården i pyjamas som var smutsiga av lera och de hade matfläckar på sig som såg ut som köttfärsås. När han kom innanför dörren så låg det skor i en hög och det såg ut som en liten myrkoloni hade byggts upp. Vidare gick han genom hallen och såg spår av mjölk på golvet, han snubblade lite grann på leksaksbilar och andra leksaker som fanns på golvet.

När han kom in i köket så möttes han av en sötaktig lukt blandat med en frän doft av gammal mat. I diskhon låg det en hög av kastruller, tallrikar, glas och matrester. På köksbordet fanns det en tom mjölkkartong, halvätna brödbitar, fläckar av köttfärsås och marmelad.

Nu började han bli riktig orolig och undrade vad sambon höll hus. Han ropade "älskling var är du?" men fick inget svar. På vägen upp till sovrummet, såg han att det låg blöta handdukar på golvet, badrumsgolvet var blött och där låg ännu fler leksaker, en badanka, en blöt nalle och några böcker. Nu såg han också att barnens kläder låg ute i gången och att tvättkorgen var överfull.

Han rusade helt förskräckt sista biten in i sovrummet. Där låg sambon fortfarande i sängen i nattlinnet och läste en bok. Han frågade upprört "vad har hänt?!". Sambon log och svarade "du brukar ju fråga mig vad jag har gjort hela dagen när du kommer hem".

"Ja" svarade han.

Då svarade sambon "idag gjorde jag inte de sakerna".