Annons:
 
Förlossning för åttonde gången - 5 snabba med sjubarnsmamman

Förlossning för åttonde gången - 5 snabba med sjubarnsmamman

Sjubarnsmamman Madeleine Ilmrud är i sluttampen av sin sjunde graviditet med åttonde barnet. Vi har fråga Madeleine om bästa förlossningsställningen, Pappa Mickes roll vid förlossningen och mycket mer.

När Madeleine skulle föda tvillingarna Charlie och Colin ville läkarna att det skulle ske med kejsarsnitt då båda pojkarna låg i sätesbjudning, men hon vägrade.

– Jag vägrade kejsarsnitt, jag var livrädd för det. Efter en bäckenröntgen godkände läkarna min önskan om att få föda vaginalt trots att de låg i säte, säger Madeleine.

5 snabba med Madeleine om åttonde förlossningen

Den absolut bästa förlossningsställningen är:

För mig personligen så är det liggande/sittande ställning. Men det där är ju så individuellt, man får helt enkelt prova sig fram.

Under förlossningen kommer jag uppfattas som:

Lite arg men väldigt humoristisk.

Det roligaste jag har sagt under en förlossning är:

"Ska Sean Banan förlösa mina tvillingar?" Ett par dagar efter förlossningen besökte läkaren oss för att berätta att det var den roligaste förlossningen han varit med om. Micke höll på att skämmas ihjäl och förbjöd mig att någonsin igen använda lustgas.

Mickes roll under förlossningen kommer att vara:

Stor! Det finns ingen som känner mig så väl som Micke, hans ord och hans närvaro ger mig trygghet genom hela förlossningen.

När lillflickan är född, den första saken jag tänker göra då är:

Ringa de förväntansfulla syskonen och sen ta en dusch.

Madeleines blogg hittar du här: Barbamamman