Förskollärarna tipsar - Så lyckas du med avslutningspresenten!

Förskollärarna tipsar - Så lyckas du med avslutningspresenten!

Vi har frågat två förskollärare om tips på den perfekta avslutningspresenten till pedagogerna på ditt barns förskola. Fyll på med dina tips!

Många föräldrar vill ge sitt barns pedagoger en fin avslutningspresent för att visa sin uppskattning för dem och deras arbete under den senaste terminen. Men som förskollärare är det inget man förväntar sig utan bara ett plus.

- Presenter som man vet att barnen har varit med och antingen skapat eller köpt får ett mycket speciellt värde hos mig. Att få höra att just jag fick denna bok för att barnet tänkte på mig eller en blomma för att han/hon kom ihåg att det var min favoritblomma värmer i hjärtat, berättar Theres Lind som jobbar på en förskola i södra Stockholm.

Theres berättar också att få höra fina ord från föräldrarna om sitt arbete toppar allt och mer därtill och att de komplimangerna sträcker sig ända fram till hösten och håller i sig länge.

Gå ihop flera familjer

Helena Sirwall-Demner jobbar också på en förskola i södra Stockholm och säger att de flesta säkert blir glada bara över att få något, det behöver inte vara så stort.

- Presenter jag minns mest är sådant som faktiskt går att använda. Jag har till exempel fått ett fiskespö en gång vilket jag tyckte var jättekul! Annars är ju en idé att man går ihop flera familjer och köper presentkort på teater eller bio. Böcker är svårare eftersom man sällan vet vad mottagaren gillar eller har läst. Vaser och skålar kan också lätt bli fel eftersom man har så olika smak, säger Helena.

10 tips på perfekta avslutningspresenten

  • En kopp eller en fin mugg.
  • En fin olivolja, kaffe eller te.
  • En flaska vin.
  • Presentkort på bio eller teater.
  • En jordgubbsplanta.
  • Blommor eller ett presentkort på blomaffär.
  • Armband eller något annat fint smycke.
  • En spa upplevelse, kanske tillsammans med sina kollegor.
  • En korg med tex hudvårdsprodukter och solkrämer.
  • Picknickkorg med tex en filt, mousserande, vinglas etc.

Skriv gärna en kommentar om du arbetar inom förskolan vad du har fått och även vad du uppskattade allra mest. Alla ni föräldrar där ute får givetvis fylla på med mer tips, det kanske rentav är något ni själva gett till era barns pedagoger.

Kommentarer

När jag slutade på "min" fsk, fick jag lite hudvårdsprodukter. Men det som fick mig till tårar var ett kort mamman hade skrivit från barnen. Det behöver alltså inte kosta mycket, de orden finns kvar i mitt hjärta än idag :)

Läste de tio tipsen och en flaska vin är väl inte så lyckat? Du vet ju inte om mottagaren är nykterist eller aa, kan bli så fel . Dessutom ska det ju vare en present från barnen och då är det ju direkt olämpligt att de ger alkohol som present. Dessutom har alla skolor, förskolor alkoholförbud, du får inte ens ta med en oöppnad flask in i byggnaden.

Den "present" som jag uppskattat allra mest kom från en sexåring som slutade hos oss för att börja skolan till hösten. Det var ett personligt kort med ett foto på honom, där han själv hade skrivit om allt som han tyckte var positivt med mig, och vad jag hade gett honom genom åren (säkert med lite hjälp av föräldrarna). Det kom visserligen tillsammans med en jättefin trädgårdsdekoration men det var kortet som jag blev allra gladast över. Som sagt, det behöver inte alls vara några dyra presenter men det är alltid roligt att känna att det jobb man gjort har uppmärksammats och uppskattats!